Kontrollfreak med invalida ben!

Jag har lediga veckan den här veckan, hur skönt som helst, hinner ta tag i lite saker såsom att leta efter ett riktigt jobb, få ordning på alla mina foton som ska ge mig ett riktigt jobb, bråka med arbetsförmedlingen, ha muskelinflammation i BÅDA benen (vad är oddsen?), inte kunna träna, sova liiite för länge, städa lägenheten, tvätta massor, hämta brorsbarnen på dagis/skolan, umgås med min svägerska, dricka kaffe, traska på stan på julklappsjakt!


Man får ju nästan aldrig någon rolig post men igår hade jag världens bästa postdag! Det började med en lönespec. från mitt gamla jobb med en utbetalning på min semesterersättning, eftersom jag gick på månadslön så kommer ju den i efterskott, och jag hade ingen aning så det var glatt överraskande pengar som kom!
Och så kom håret hem! Mitt älskade hår! så jag fick åka och hämta ut paket!

Senare på kvällen fick jag även lite moderna post i form av e-mail, också väldigt glädjande och även det från mitt gamla fotojobb som vill önska oss en God Jul och tacka för det fina arbetet och berätta att istl för en julfest (som alla säkert ändå inte har tid att komma på eftersom hälften av oss fotografer befinner oss i Stockholms området och dom andra i Göteborg)  så får vi alla 1000:- i julbonus istället som sätts in på våra konton två dagar före jul. Dom är ju så underbara.
Snacka om att veta precis vad man behöver och när man behöver det! Bättre arbetsgivare blir nog svårt att hitta!


Jag känner mig väldigt glad och hoppfull idag! Det känns som jag har full kontroll över allt, och det gillar jag. (kontrollfreak?)  Och det känns som det där perfekta jobbet faktiskt finns därute någonstans.
Och lägenheten är nystädat, sängen renbäddad, allt är tvättat och kylen och frysen smockfulla!
Alltså jag är verkligen ingen städ-nazist eller någon som har behov av att ha ett fläckfritt hem, men jag känner en viss tillfredsställelse i att städa och tvätta och sen kasta mig i soffan med en kopp kaffe och bara vara nöjd över mig själv! (detta händer inte jätte ofta men när det väl händer känner jag mig sååå bra) Lyckades dessutom få Marcus att åka och storhandla med mig igår, vi kom verkligen in i det, det var riktigt roligt, efter ett tag slet vi mest ner grejjer från hyllorna i vår stora kundvagn!
"Det behöver vi, det kan vara bra att ha, och kolla en sån behöver vi, och varför inte en sån när vi ändå håller på"


Nu ska jag kasta mig i den där stora soffan och äta en bulle! Det tyckte vi att vi förtjänade härhemma efter en tuff-torsdag!

Och snart kommer jag förhoppningsvis se ut såhär igen!
63518-31

(Usch det gör ont i hela mig av att bara se vad jag en gång hade, prutt)

SaraPlågeri

63518-30

Såhär långt var det! Hittade den här bilden i en gammal mapp på datorn. Snacka om självplågeri.
Nästa gång jag överväger att göra något obotligt korkat som innefattar både mitt egna hår och kemikalier så ska jag tänka igen!

Farväl Käre Afro!

Jag vill shoppa! Idag råkar nämligen inga kläder i min garderob duga. Man får aldrig tillräckligt mycket kläder. Vad skönt det vore att ha plånboken full och bara kasta nästan allt "gammalt" och köpa en helt ny garderob eller två.
Men eftersom man fortfarande badar i vatten här hemma och inte i pengar så får nog det vänta.

Jag har sjuklig träningsvärk idag, eller rättare sagt träningsvärk kombinerat med att jag måste sträckt alla muskler i båda mina ben. Jag kan knappt gå som folk. Traskar runt som en krympling som borde skjuta en rullator framför sig här hemma.

Glada nyheter är i alla fall att nu är Håret beställt. Så snart kanske jag kan må bra igen. Det var ju evigheter sen jag pajjade håret, närmare bestämt i april och det är ännu inte som det ska. Inte konstigt har ju tappat typ 10-15 cm på längden som både slitits av och blivit avklippt det tar väl sin lilla stund innan det växer ut igen. Jag är så jävla korkad.
Kände att det faktiskt var värt pengarna att fixa håret nu, sen jag blev av med det har jag kännt mig lite kapad och halv faktiskt. Jag saknar att kunna ha utsläppt hår det var ju 7 månader sen jag hade det ungefär.  Så snart är det bye bye Afro!
Det pissigaste av allt är ju att precis innan jag försökte mig på den där permanenten som blev slutet för håret så var det faktiskt väldigt fint! PRUTT!
Man uppskattar inte det man har förren det är borta!

Me, myself & I63518-29



Dagen i övrigt kommer nog resultera i slappande , eventuellt ett besök hos Daniel och lite lekandes med alla barnen . (och Mycket Mycket Kaffe)
Världens bästa Marcus befinner sig just nu i garaget och plockar ihop min bil igen så den kanske får komma hem idag också mitt lilla hjärtegryn! (Marcus får förövrigt också komma hem igen)

Det är nog en riktigt bra Söndag idag , "Alla Älskar Raymond" säsong1 står och laddar ner så snart kan jag kasta mig i soffan och ha Raymond-maraton. Solen sken när jag vaknade och jag slipper träna idag för det gjorde jag igår. Det kan inte bli bättre.




Det är ju en RISK man får ta!

Grymt trevlig kväll igår, jag fick utlopp för min spel-gen. Äntligen fick jag spela lite sällskapsspel. Självklart ligger RISK typ högst upp på listan över sällskapsspel! Det gick dock inte inte inte bra för mig då fröken Wilhede envisades med att slå ut min fina röda armé mest hela tiden.

Den viktigaste regeln när man spelar RISK är att ingenting som sägs under spelet gills när spelet är slut.  En mycket bra och användbar regel som vi i spel-maffian kommit fram till alldeles själva. 
Den kommer ofta till användning när man blir frustrerad irriterad samt utplånad på spelplanen av sina motspelare och behöver munhuggas lite grann. haha.

Jag älskar att skratta med mina jäntor, jag och Linda höll fanan högt på vin-fronten & blev rejält glada & lite övertrötta, så kvällen slutade med att det blev väldigt flick-fnissigt OCH låga internskämt. Nattiz som var relativt nykter men är grymt bra på att vara övertrött & fnissig höll även hon fanan högt med mycket skratt!
Kvällens höjdpunkt var nog när jag & Nattiz härmade dansen som Linda framförde på sin konfirmation i kyrkan för 2-3 år sedan. Man viker sig av skratt och vill bara skrika hallelulja hela tiden!  Det går inte att beskriva hur roligt det var, man måste ha varit där .
Jag har aldrig haft så roligt i kyrkan någon gång som under Lindas konfirmation.
(Linda trots att detta har blivit ett stående skämt så vet du att du är våran favorit i vit särk)



Hallelulja!

Under mitt täcke!

"Attans att jag inte ligger här just nu så jag kan skeda dig!
Dröm söta drömmar och håll i en kudde
som om det vore jag!

Puss! 
/ DIN"




(Lappen jag hittade under mitt täcke när jag skulle gå och lägga mig igår kväll)

63518-27

Sopan Sara

63518-19
(Min & Marcus kisse Mills som liten kattunge!)



Vilken sopa jag är, (haha) kom precis på att jag inte förklarat varför jag egentligen sitter och funderar på vad man kan heta som börjar på bokstaven Å om man är karl...
Förklaringen lyder: Jag har marcus vinterbil till jobbet nu, en härlig saab, den enda nackedelen är att den inte har någon radio och jag med mundiarré & lätt ADHD måste ju hela tiden göra något annars hinner jag bli uttråkad mellan enköping och västerås. Så kan jag inte sjunga till radion eller prata med någon så måste jag hitta på något annat. Idag var jag så uttråkad och trött att jag gick igenom hela alfabetet och kollade på om jag kunde komma på ett tjejnamn & ett killnamn på varje bokstav, och på Å så slog det slint jag kom inte på Åke.  (Uppenbarligen så är jag inte så bra på min egna lek)

Men sug på den här karamellen då.. Vad heter man som börjar på Y om man är karl?

IQ Badboll

Jag kom precis på att man kan heta Åke!


Over and Out
Från snillet som spekulerar

Dagens onyttigaste vetande:


1. Sen jag föddes har jag växt 1m & 10cm på längden (dom andra måtten pratar vi tyst om)

2. Jag kan inte komma på ett enda killnamn på Å

3. Jag tror att jag bestämt mig för att min nya bil ska heta peggy

4. Jag gillar verkligen inte mitt hår

5. Idag har jag träffat superhjälten Axel 2 år som skulle byta till vinterdäck på sin leksakstraktor
(att superhjältar körde traktor hade jag ingen aning om, men han hade en filt som mantel på ryggen och då måste man väl vara superhjälte, vad annars?)

6. En kjol har blivit köpt över telefon-via-linda-via-internet, har ingen aning om hur den ser ut men linda tänkte på mig när hon såg den och jag litar så starkt på hennes smak så hon fick beställa den till mig. Vem behöver inte en ny kjol så här i november?

7. Länsförsäkringar har gjort mig glada idag genom att ge tillbaka pengar till mig för hemförsäkringen från gamla lägenheten, damen i telefon var även så grymt hjälpsam & trevlig när det gällde min bilförsäkring så jag har bestämt mig för att hylla länsförsäkringar idag. HURRA!

8. Imorse hittade jag Marcus datorväska (fullt utrustad med dator och allt) utanför bilen på parkering, han hade glömt den där när han lassade ur skivspelare och grejjer ur bilen inatt efter hans spelning. Jag blev tok-chockad, grymt tur att den kom hem igen. 
 

Stans största smile checkar in!




63518-17
Som vanligt suger jag på mina uppdateringar, jag har mina "moments" när jag uppdaterar järnet i en vecka eller kanske till och med två men sen går det utför igen och jag tar mig inte riktigt tid att sätta mig ner och skriva.
Jag behöver känna mig på rätt humör, med inspiration och inga myror i brallan! Och just nu har jag faktiskt det. En lugn tisdagkväll håller på att passera, jag har smockat i mig äggmackor i soffan och glott på massa bra serier med katten. Marcus är på skybar och spelar skivor på "trevliga tisdag" funderar på om jag ska göra ett ryck och ta mig dit och kolla när han svänger på höfterna och spelar tills taket lyfter.


Annars rullar allt på, gamla Rut blev såld, den var en spansk familj som var och kollade på den en av dom där iskalla kvällarna när snön hade kommit. Marcus var i sollentuna och jag skulle visa upp bilen för dom, lilla problemet som dök upp var bara att nyckeln till garaget där bilen stod var i sollentuna med Marcus och han satt fast i bilköer. Och denna familj hade fått skjuts till mig så dom hade ingen egen bil med sig för jag citerar "vi hade tänkt ta din bil med oss hem så vi fick skjuts hit", galningar! Dom hade ju inte ens sett bilen.
Det slutade med att jag körde dom till närmsta pizzeria där dom drack kaffe i en timme medan vi väntade på marcus. När Marcus äntligen kom dök nästa katastrof upp, jag hittade inte papperna till bilen där man skriver ägarbytet och till råga på allt så hade bakhjulet på bilen låst sig då handbromsen legat i under istiden i västerås. Så Marcus stod och slog på däcket och försökte få det att lossna och jag åkte till lägenheten och letade papper. Som tur var så var slutet gott allting gott, jag hittade papperna, marcus fick loss däcket och när vi äntligen visade bilen för familjen så gick pappan i huset ett varv runt den och sa "jag tar den" satt sig inte i bilen, startade den inte, provkörde den inte. Helt galet! Trots att dom fått vänta i 1 timme.  Helt sjukt!




Något annat kul som hänt är att jag och mina kära arbetskamrater har haft personalfest  eller "personalvård" som våra chefer kallar det för. Vi träffades allihopa i fredags efter jobbet, ingen hade fått veta vad vi skulle göra det skulle nämligen bli en överraskning. Så vi hade ingen aning om hur fredagen skulle se ut. 

Hela kalaset började med ciderdrickande på jobbet som rätt snabbt gick över till champangedrickande utanför jobbet där en limousin stod och väntade på att plocka upp oss. Så vi kastade oss in alla 9 med våra champangeglas i högsta hugg och sen bar det iväg.
Till västerås; där blev det , skybar och drinkar, strike med mat/discobowling och mera drinkar och därefter lekar i limousinen som skulle utse arbetsplatsens "snabbaste" och arbetsplatsens "såskopp" detta gick till med hjälp av det där spelet där man håller i ett varsit handtag och ska trycka snabbast på en knapp när en lampa lyser annars får man en stöt. Jag låg väldigt risigt till för att bli ställets "såskopp" men jag klarade mig precis, det var inte riktigt min grejj det där. Det blev prisutdelning och öldrickande, för alla vet väl att limousiner är utrustade med minst en platta öl i baksätet!

Vi fortsatte sedan med mera mat på ett annat ställe då det på strike tydligen "bara" var förrätten och därefter hamnade vi på en liten pub där vi kastade pil så det stod härliga till och drack mera drinkar.
Kvällen slutade upp med att det var jag och två eldsjälar till som var kvar medan alla andra stämplat ut och åkt hem. Men jag, Veronica och Evelina höll fanan högt för oss allihopa, det är Marcus vittne på han som fick komma och hämta oss sen : ) Underbara karl!


fest
63518-1463518-1563518-16
63518-13
63518-18