Sara genom (h)åren!

image81



Katastrof, jag ber så hemskt mycket om ursäkt till er som umgicks med mig redan då det var tuperat som var det hetaste. HAHAHA. Alltså jag finner inga ord för hur jag känner när jag ser den där bilden. Snacka om att man har borstat till sig i alla fall.
Och blond ska jag nog inte heller bli igen. Däremot svart kanske? Fast det är så jobbigt när man vill färga bort det igen, då blir man sådär snyggt gul och orange som jag är på vissa bilder. HAHAH.
Det var en kyckling som hette gullefjun!

Jag sitter mest och trånar efter mitt långa hår just nu. Eller i alla fall efter mitt riktiga hår. (Inte det som var riktigt under den tuperade tiden dock, det vill jag inte vara med om igen) 
 Vill slita bort allt löshår och bara ha mitt vanliga igen, men just nu är det Hockeyfrilla under peruken och det vill jag inte utsätta mig själv eller någon annan för. Så jag får stå ut med löshåret ett tag till. Det har ju redan suttit där i 6 månader så varför inte en stund till.
Men jag blir så arg när jag ser gamla bilder och tänker på min envisa som förstörde mitt hår, typiskt mig, få för mig något och inte kunna släppa det, utan bara måste göra det. 
Och allt bara för att bli lite lockig. Så går det när fåfängan tar över, då får man svintohår som går av och sen får man leva med löshår i över ett halvår.
Aldrig mer en permanent.
Hittade tyvär inga bilder på katastrofen precis när det hände, det är en rätt rolig syn (I alla fall nu, ett år senare, just då grinade jag) , först bilder på mig som är glad i hågen med permanentmedel i hela håret och håret rullat på rullar, och därefter bilder på svintohår som är hälften så långt och känns ungefär som en hästman när man tar på det.



Här har vi i alla fall en bild på när det ganska nyligen gått av, några månader senare bara.
Tur att Marcus tycker att det är insidan som räknas! haha.

63518-27



Och inte fan har det växt ut så mycket mer här heller, 6 månader efter. typ.
63518-17


Såhär skulle jag dock vilja ha igen, och allt är på riktigt.

63518-24

Jag menar kolla hästsvansen ovan och jämför med råttsvansen nedan
Nej förresten den syns inte ens.!

image83



VÄX VÄX VÄX VÄX VÄX!
image84

Våran Tjej

63518-8063518-7963518-78

Pullorna vs Bridezillas


Så igår var Emma Möhippa, underbart roligt var det. Champange picknik (kommer aldrig lära mig stava det ordet rätt) i vasaparken och sen en promenad genom stan så Emma fick en chans att stoltsera runt med sin fina tröja som vi gjort till henne och hennes fina skylt.

Efter vår power-walk så hamnade vi på Arosfortet där vi delade upp oss i två lag, det var PULLORNA mot BRIDEZILLAS, det var tusan skitsvåra celler. I slutet var mitt lag (Pullorna) taggade som tusan och sprang mellan cellerna för att få poäng och slå motståndarlaget. Vi lyckades faktiskt, det var ingen brakseger men vi vann i alla fall. Linda spräckte ett par byxor och Emma repade upp ett par leggins. Så blodigt allvar var det. haha.

När vi kom ut därifrån väntade en karaoketaxi (äntligen har jag lärt mig stava karaoke) så vi åkte runt och sjöng för fulla muggar, "Oaa hela natten" och "Sånt är livet" är våra bästa melodier. Jag fick lov att fråga taxichauffören när resan var slut hur man egentligen stod ut med att lyssna på fyllon som skriker halsen av sig hela dagarna, och han sa faktiskt att vi inte var så illa pinkade. Så nu blir det nog till att starta en tjejgrupp.

Kvällen fortsatte med middag, sockerchock á la efterrätt och jordgrubbsdrinkar. Härligt. Sen kom tävlingsinstinkterna igång igen och Bridezillas ville ha revansh mot Pullorna, så då var det bara att kasta sig ut på gården och köra 7-kamp.  När det står "doppa tampong-leken och äpple i stjärten-leken" på tävlingsschemat så förstår man att det ska bli sjukt kul.

In på småtimmarna satt vi golvet på balkongen med filtar och kuddar och åt chips och drack vin (samt tjattrade en hel del, men det säger väl sig självt när det är kvinnor inblandade)


Idag vaknade jag upp i en lägenhet där det såg ut som om 30 man hade ätit och druckit, undrar varför det alltid blir så? Men det gör inget, kaoset efter en bra fest är underskattat!
Väckte fröken Linda som sov på soffan och sen var det kaffe, alvedon och kall pizza som gällde till frukost, därefter upprepade vi mest mening "jag vill inte jobba, jag vill inte inte inte"  men som dom hårdingar vi är så pallrade vi oss upp och iväg i alla fall.
Efter detta började min dag gå snett; Vi sätter oss i min bil och jag upptäcker rätt snabbt att den går inte att starta, förklaringen är enkel, lysena har stått på hela natten vilket har sugit all kraft ur mitt lilla batteri, så jag springer upp och hämtar Marcus bilnyckel för att ta hans bil istl.
Marcus har startspärr på sin bil så man måste trycka på en knapp som sitter på nycklarna för att man ska kunna starta bilen, och självklart börjar batterierna bli sega så jag trycker och trycker och trycker men det händer ingenting. Efter tio minuter får jag äntligen fart på bilen, då inser vi istället att Lindas buss har åkt ifrån oss så vi börjar åka igenom stan för att hinna ikapp bussen så hon inte kommer sent till Enköping.

På andra sidan stan får vi fatt på bussen så Linda kommer med, jag vänder och åker tillbaka för att hinna i tid till mitt jobb. Kom 5minuter för sent bara och tack och lov mötte min chef upp mig utanför med ett leende och frågade direkt  "blev det sent på festen igår eller?, fast du kan ju köra idag i alla fall" haha han är så skön.

Dagen gick rätt fort och när jag slutade skulle jag ut till Pappa och fota lite, då hade jag fortfarande Marcus bil, han bad mig hålla koll på mätarn till kylaren så inte den blir för varm för den har läckt vatten, så jag tog gamla vägen till Hummelsta istället för motorvägen utifall jag skulle behöva stanna och fylla på vatten.  Tack och lov.

Mätarn ser jätte bra ut, tills jag kommer ut mitt i ingenstans på landet, då stiger den rakt i tak upp på den röda delen av mätaren, så jag stannar och ska fylla på kylarvatten då ser jag att det finns vatten i behållaren och det kokar, som aldrig förr. Det ångade ut under motorhuven innan jag hann få upp den sen bara bubblade det i tanken och lät som tusan. 
Däremot gick det inget vatten till kylaren så det måste vara stopp i någon slang någonstans, tur för mig att jag stannade så fort som jag gjorde annars hade nog motorn legat i farozonen om kylaren hade börjat koka också.
Så jag fick stå där och vänta, för det går inte att fylla på något sålänge det kokar för vrider man upp locket så sprutar det och jag kände inte för att få skållhett kylarvatten på mig.
Så jag satt där, utan telefon för den dog ju såklart batteriet på, skitkul, Bajsmobil. Så jag gjorde det enda rätta, jag grinade!
Detta är ett starkt tecken på att jag börjar bli något less och utarbetad, jag är fan känslig som en 3-åring. '
Jag ska inte sätta mig i en bil mer denna dag.

Nu har jag i alla fall duschat och slagit mig ner i min soffa för att kolla på Beck, plus att jag hällde upp lite jordgubbsdrink till mig själv, det förtjänar jag nog efter den här dagen.
Nu ska jag slöa och försöka ladda mina batterier inför jobbet imorgon. (jag vill inte inte inte).


ps.
En puss till alla tjejorna som var med igår, ni är bäst!

Lagens långa arm!


Veckorna bara rusar iväg, helt galet, jag bara jobbar och jobbar och jobbar lite mer. I våras när jag tog på mig allt jobb kändes det inte alls som en dum idé att jobba på två olika ställen sju dagar i veckan. Men NU känns det vill jag lova. I hela hela kroppen. KOMA är nog det ord jag använder mest just nu.
Det känns ungefär som om man hamnar i koma såfort man sätter sig ner. Men tusan vad jag står och går och plockar och donar och framförallt kör bil. 3 timmar om dagen i bilen när jag åker till fotostudion, men det är det värt.
Så om någon undrar varför min bil ser ut som den gör invändigt så är det för att jag bor i den just nu, skulle vilja ha en mini-kyl och en kaffebryggare i bilen också , det vore perfekt.

Jag hoppas på att nästa sommar är jag en välkänd , jätterik fotograf som kan ta ut sin första riktiga semester, fan vad underbart det vore. Vara ledig i fyra veckor och ha pengar samtidigt, det är man inte bortskämd med direkt.
Nu är det bara två veckor kvar tills min skolfoto säsong drar igång igen, det ska bli skit kul! Och jag har hela tre dagar ledigt i sträck innan jag börjar fota på allvar. HEAVEN!

Förresten så borde alla göra ett besök på www.slfoto.se , min nya hemsida, som världens duktigaste marcus har gjort, eller rättare sagt håller på att göra för den är under uppbyggnad, den kommer bli så kalas bra när den är klar. Marcus är verkligen bäst!
(Bilderna på mig som ligger på  sidan ska dock INTE vara kvar, det är bara test så ta inte allt på allvar, haha)
När marcus mamma kollade på sidan så var det första hon sa "Åh det där är ju så du". Haha.


Just nu sitter jag i fotostudion, mitt i faktiskt, med min bärbara dator och en blixt rakt upp i ansiktet, det är ljuvligt här. Fick precis hem galna förstoringar som jag beställde igår till Marcus mamma, REDAN KLARA, helt fantastiskt det tog inte ens 24 timmar, laddade upp dom på nätet igår vid 13:00, 4st i storlek 50x70cm och idag vid halv elva kom posten och la dom i handen på mig.
Crimson (labbet) är verkligen underbara att ha och göra med, billigt, snabbt och skitbra bilder blir det.


Imorgon, då jävlar är jag ledig och anordnar möhippa för min kära syster, det ska bli så roligt. Underbart!
Jag älskar att planera och pyssla, det kommer bli skitmysigt.


Innan jag går tillbaka till att jobba (dricka kaffe samtidigt som jag går igenom ett berg med post-it lappar där det står "ATT GÖRA") så måste jag bara berätta om min turdag i onsdags, jag var påväg hem från Järna, när jag jobbar här spenderar jag ca 3 timmar om dagen i bil i 22 mil, mestadels av vägen är det bara motorväg vilket gör att man kan minska restiden lite grann genom att köra liiiite fortare än man får.
Vilket förövrigt är jättelätt hänt eftersom man blir fartblind efter 22 mil på motorväg.


Några kilometer av motorvägen håller dom dock på att göra om nu, så dom har stängt av en vägbana och ställt upp koner i mitten så man möter trafik i samma bana.
Där är då hastigheten sänkt till 70km/timmen, MEN man kör i 80-90km/timmen för det känns ju fortfarande som motorväg jag sitter och dagdrömmer, lyssnar på musik när jag plötsligt ser att en polis står och vevar med armarna så jag får lov att tvärnita en bit framför honom för att kunna svänga in där han ville att jag skulle stanna.
Som tur var så hade han ingen laser i handen just då!

Det som händer sedan är att:

- Jag får ont i magen

- Han ber mig blåsa i ett alkhotest, vilket jag misslyckas med två ggr för att jag blåser för klent, pinsamt.
  Tillsist går det, jag är nykter.

- Han frågar om jag har körkort, Självklart svarar jag och börjar gräva i väskan och upptäcker att det är inte där!    Pinsamt igen!


- Han ber om att få se något som säger att jag är jag, så jag langar fram en patientbricka från sjukhuset och mitt friskis och svettis kort där det faktiskt finns en bild på mig och står mitt namn i alla fall.


- Sen får jag rabbla personnummer, namn, adress och allt, och då säger jag såklart fel eftersom patientbricka var gammal så stod en gammal adress, tre adresser fick jag rabbla innan jag sa den som stod på brickan. Han frågade om jag inte visste vart jag bodde, jag svarade att jag har flyttat så mycket senaste tiden och drog på ett jätte stort smile för att få honom att skratta. (Det fungerade inte, han var allvarets man)


-Därefter säger han, "DU har ett trasigt framlyse också" , vilket jag självklart visste om men spelade dum och lite förtvivlad och låtsades att jag hade iiiiingen aning.


- Lagens långa arm ber mig därefter att öppna motorhuven, jag får ont i magen igen, men det visar sig att han bara vill vara snäll och visa vart man byter lampa någonstans.                                                                                                   (För han tar för givet att jag inte vet själv, okej det visste jag inte men jag hade nog kunnat lista ut det)
Hursomhelst väldigt snällt gjort i alla fall.


- Sen småpratar han lite om vart jag ska åka och så och sen säger han "du kan åka, men byt lampa idag och ta alltid med dig körtkortet.  Jag säger "tack tack tack tack tack tack tack"


På polisens hemisdan kan man läsa om vilka böter som gäller, tack och lov så slapp jag det nu men bara pga av att man inte har körtkort och inget lyse i fram så kan man hamna uppmot 2000:- i böter, fan vilken trist utgift,       

 MEN JAG SLAPP! UNDERBARA POLISMAN!



Nu ska jag jobba!