Dagens taggbuske



I fredags hade jag min sista skolfotodag, den här hösten gick ruskigt snabbt, och det kommer säkerligen gå lika snabbt innan det är dags igen.  Den här hösten var inte alls lika jobbig som förra hösten då jag låg i koma såfort jag kom hem på kvällarna.  I år har det nästan bara varit roligt!

Mindre roligt var när jag skulle gå ut till bilen i onsdagsmorse och åka till en skola i Malmköping (=långt bort) och såg att någon slagit sönder rutan på förarsidan i min jobbbil! Och snott Marcus gps som jag självklart glömt i bilen dagen innan, Jag=sopa! Det var glas i hela bilen så det gick inte att sätta sig i den överhuvudtaget, min första reaktion var att jag skulle sopa ut glaset med jack-armen och sen sätta mig och köra i alla fall.
Sen tänkte jag efter en stund och insåg att det inte var någon jätte bra idé.

Istället blev jag så arg så jag höll på att börja grina sen ringde jag och väckte en av mina chefer vid halv sex på morgonen. Han är lugn som en filbunke så det är jätte skönt att ringa honom i kriser.
Fick rådet att först ringa polisen och sen åka till statoil och hyra ännu en bil så jag kunde ta mig till skolan.
Var upp i lägenheten och väckte marcus som fick skjutsa mig för att hämta en ny bil, Marcus är underbar som inte flippar ut på sin slarviga flickvän som sett till att gps:en blivit stulen.
Det irriterande var att den låg i handsfacket så det räckte uppenbarligen med att dom såg gps hållaren i rutan så chansade dom på att den nog låg i bilen.

På statoil är dom underbara och bjöd mig på kaffe när jag kom, dom tyckte att det såg ut som om jag behövde det efter min skit-morgon. Underbart, jag hade kunnat betala 200:- för en kopp kaffe just då.
Blev självklart en timme för sen till skolan, som tack och lov var väldigt förstående, det innebar att jag fick lov att fota under min lunch vilket var mindre roligt.

Skulle vilja ge inte bara dagens ris utan en stor dagens taggbuske rakt i magen på dom som våldförde sig på min hyrbil, fan vad mycket strul jag fick pga dom. Fick dessutom lov att köra bilfan till stockholm i fredags för att lämna tillbaka den, som tur är så bor jag mittemot en bilglas firma som städade ur och plastade in bilen. Underbara karlar som jobbar där. Dom hade till och med bilen inlåst i deras garage över natten för att det inte skulle regna in i den. Snälla!

När jag äntligen lämnat all utrsutning och fotat min sista grupp i fredags så mötte jag upp Linda på stan i stockholm och traskade runt, i väldigt många timmar. Underbart mysigt! Fan vad jag kommer sakna henne när hon far till australien! Massor! Det kommer verkligen att märkas att någon saknas, jag måste måste måste få ihop pengar och komma över min flygrädsla så jag kan åka och hälsa på henne, annars kommer det aldrig gå. Då kommer jag Abstinens-skaka efter Linda i flera månader.


Nu ska jag ta några dagars ledigt, välförtjänt tycker jag, med några dagar menar jag två! haha! Sen ska jag jobba i Järna i alla fall tillsvidare, några veckor kanske. Har sökt tre andra fotojobb, hoppas på att åtminstone få komma på en intervju! Jag skulle vara så bra på dom jobben, hoppas bara att någon annan inser det också!

Idag ska dagen ägnas i soffan med min stickning (farmor sara) började sticka igår, det är så rogivande även om det enda jag kan sticka är långa halsdukar typ. I kväll ska jag hem till Nattiz, äta lite mat, glo på Vänner och gå och sola. Jättebra söndag!




Lastbilschaufför med platåskor och blöja!



Nu är det bara 5 dagar skolfoto kvar, jag har PANIK PANIK PANIK, över vad jag ska göra sen, har ju ett jobb står och väntar utanför Södertälje, men det känns så fruktansvärt jobbigt att sitta och köra 3 timmar om dagen hela vintern, riktigt hemskt känns det faktiskt. Jag som hatar att köra bil på vintern och är livrädd för bilolyckor. BLÄ!
Egentligen har jag ju inte så mycket val, jobba måste jag, vilket känns jobbigt! Det här jobbet kommer innebära att jag alltid jobbar tisdag-lördag, åker hemifrån halv åtta på morgonen hemma sju,halv åtta på kvällen igen, kul! Förutom på lördagar då är jag väl hemma halv fyra.
Vet inte riktigt om det känns som ett dröm-upplägg direkt. 

Jag är så slut, jag drömmer jobb, sover jobb, äter jobb, allt är jobb! Jag måste verkligen hitta ett annat jobb än det i Södertälje, men jag har inte ens ork att leta. Har bara grinat senaste tre dagarna på väg hem från jobbet och sen kastat mig i soffan och bara känt för att lägga mig under täcket och ligga där tills det löser sig.
Men det går ju inte!
Jag är så trött på att ha tusen olika jobb, i tusen olika städer och spendera tusen timmar med att köra bil. Jag vill ha 1 fast punkt där jag jobbar. Det blir snabbt tjatigt att ha tre olika arbetsgivare i olika städer som jag hade under sommaren ett tag. Har inte varit ordentligt ledig sen mina 5 dagar i Italien i maj, jag önskar jag kunde vara ledig nu! Så jag kan samla energi och ta tag i allt.

Har hittat två jobb att söka i alla fall, så nu ska jag bara ta arslet ur vagnen och göra det. Idag känner jag mig lite positivare i alla fall.


Hade en rolig vecka i värnamo i alla fall, kändes lite öken först att sitta på ett hotellrum i någon liten håla i småland, men det var riktigt mysigt i Värnamo, och jag hade sådan tur så en arbetskamrat bodde på samma hotell som mig, till och med i rummet bredvid. Så jag hade lite sällkskap i alla fall.
Och folk i Värnamo är verkligen riktigt riktigt trevliga. Efter att jag bara hade pratat med barn på en skola hela dagen led jag av "vuxen-prats-mundiarré" typ, och i varje butik man går in i så står dom i kassan och småpratar med en om allt och inget, Jätte trevligt! Värnamo hade tydligen tjej-kväll på stan en av kvällarna också så då var det kvällsöppet och alla var extra glada. Tur för mig, jag behövde fördriva mina kvällar med något för att inte ruttna, höll på att börja grina när jag insåg att hotellet inte hade femman och jag skulle missa greys anatomy!

Så därför har jag överdoserat greys anatomy sen jag kom hem, så nu har jag fusk-tittat på alla avsnitt utom det sista av den här säsongen. Men räddningen är att nästa säsong redan har släppts i usa. TJOHO!
Jag måste säga att serien blir bara bättre och bättre, man kan verkligen inte föreställa sig vad som kommer hända! (Jag=nörd)

Under min resa till småland insåg jag inte bara att jag var beroende av kanal 5 utan även att jag aldrig skulle kunna bli lastbilschaufför,

1. Fan vad långt det är till småland, speciellt om man är själv i bilen. (Inte för att alla lastbilar går dit, men ändå)
2. Jag skulle behöva en stege för att överhuvudtaget komma upp i bilen
3. Jag skulle sen behöva en bilkudde för att se över ratten.
4. Pga av kudden så skulle jag behöva platåskor för att nå pedalerna.
5. Hur lätt tror ni det är att klättra på stege med platåskor?
6. Jag skulle bara äta godis, dricka kaffe och cola light.
7. Jag har så liten blåsa så antingen skulle jag behöva stanna hela tiden eller ha blöja, hur fräscht är det?
8. Återigen, fy fan vad långt det var till småland!


Nu ska jag piffa till mig, baka sju sorters kakor, garnera tårta och sen välkomna min födelsedagskille när han kommer hem från jobbet.
För idag är ingen vanlig dag..