En flyttkarl i klänning!


Då var helgen över, lika fort som vanligt. I fredags var det lugna gatan hemma, väldigt skönt. På lördagen däremot var det kalas för hela slanten, Mammas & Roberts 40-50års fester! Blev en långdag, jag hade kökstjänst, samt fotoanvsar för dagen/kvällen.
Sen var det egentligen en utekväll som skulle stå på tapeten efter kalaset, men när jag stod och försökte välja ut outfit nr 2 för dagen vid elva på kvällen så kände jag att jag mådde nog inte alls så bra, så jag blev nerbäddad i soffan av Marcus så fick han gå iväg själv. Synd! Men nästa helg ska jag svänga mina lurviga tammetusan!

Igår var jag Nattiz och Martins personliga flyttkarl! Nala (Hunden) hjälpte liksom inte till någonting, inte ens hennes egna påse med hundsaker kunde hon bära. Taskigt. Däremot var hon grymt bra på att nästan springa omkull en såfort man började bära någonting. Haha.
Nattiz bjöd på mat som vi åt på golvet i det tomma vardagsrummet där bara tv:n stod kvar. Mysigt!

Nu har jag precis kommit hem efter en skrikig dag, när lärarna kommer i förväg för att berätta att "oh snart kommer våra elever, och dom är stökiga, (pust pust) så bli inte chockad (pust igen)" då kan man börja fundera.
Det var 30st 6:e klassare, okej dom lät väldigt mycket och det var en kille som i ren ilska över att han inte fick ha kepsen på sig stormade ut ur rummet och skrek lite, men annars var det inte såå farligt.
Fast idag var nog första dagen som jag kände att mina öron tog stryk, jag brukar kunna blockera ut alla barnljud men idag bara ekade det i huvudet på mig. Då höjde jag rösten så ungarna höll på att skita på sig av förvåning. Då blev det tyst.

Ska slita fram min resväska nu, imorgon bär det ju av mot Värnamo, JAG HAR INGEN LUST, ensam på ett hotellrum fram till fredagkväll, inte någon höjdare.
Checklist innan avfärd:
1. Kasta skräppåsen i bilen så inte bananflugor dödar mig på vägen ner.
2. Kolla om hotellet har trådlåst internet
3. Om JA på punkt 2, packa ner bärbara datorn.
4. Lämna Micran i skokloster så den kan bli lagad.
5. Bil-cola light & "svänga-på-rumpan-medan-du-kör-bil-musik"



BILDER FRÅN KALASET!

63518-106

(Eftersom jag är gammal kallskänka så vägrar jag jobba utan handskar, hittade ett par jättesnygga färga håret handskar jag kunde ha, haha)

image107

Syskonen grävde upp ett träd påväg till mamma som hon fick av oss!


image108

Min syster var hemma också! HURRA!

Mina I-landsproblem!





Det är så roligt att tänka på alla sina i-landsproblem. Man kan känna sig så nöjd med sitt liv efteråt när man inser att man har rätt töntiga problem.


Mina största i-lands just nu:


1. Mamma fyller 50 år och hennes karl fyller 40 år så imorgon ska jag på 90års fest..
Har tagit mig över det största hindret med vilka kläder jag ska ha och nu har jag hållt på att välja kavaj. Jag har 4 olika kavajer, varav en är utlånad till Nattiz, dom jag har hemma har antingen fel färg (ett rätt stort problem faktiskt) eller så ser jag ut som en stoppad korv alternativ som en segelbåt som ska segla iväg med allt tyg.
Så nu är jag helt övertygad om att den som hänger hemma hos Nattiz är mirakelkavajen och kommer göra mig skit snygg, så någonstans i morgondagens as-stressad schema måste jag hämta en kavaj som har samma färg och typ samma modell som dom andra två som inte duger här hemma.
Jag inser att det här inte är ett lika stort problem som att inte ha mat, men ändå!


2."Min" fotoutrustning (läs: företagets, som jag får använda fritt på fritiden medan jag är anställd)  med värde 150.000 :- är alldeles för tung att bära. Stackars yrkesfotograf.


3. Bilen som jag plockat ut från Bilia och kör runt med medan jag jobbar har ful baklucka. 


4. Man kan inte pausa tetris-spelet på mobilen och ställa alarmet för då försvinner spelet som höll på att göra att man hamnade på high score listan.


5.  Vad ska jag äta, ostbågar eller godis? Vilken film ska vi ladda ner med hjälp av vårat bredband? Och vad ska vi egentligen måla för färg i vårat sovrum?


Ja som sagt, ni inser ju att jag har ett tufft liv just nu!



I övrigt är det här en väldigt bra dag : )  Marcus har fått jobb, vilket gjorde mig så glad så jag höll på att börja grina i bilen påvägen hem bara när jag tänkte på det. Jag blir så glad.
Det kom aldrig riktiga tårar, bara nästan. Men jag menar kan man grina till varje avsnitt av extreme home makover (Inga undantag) så varför inte när det händer något roligt för någon i ens närhet? Jag vet att jag är en softis!

Nu ska jag duscha mig snygg, äta mig snygg, och mysa mig snyggare i soffan! 
Trevlig fredagskväll på er alla!

 



Galenskapslistan!



1. Okej vad tänkt Kalle när han kom på att "åh kalles kaviar med banansmak vore gott, det gör vi" Jag höll på att ramla baklänges inne på ica när jag såg det. Vilken chock. Vadå kaviar med banansmak? GALENSKAP! Kaviar med äggsmak kan jag förstå, men banan?


2. Varför ringer det mekaniker till mig och vill ha 5000:- för att laga något på min bil när bilen bara kostade mig 10.000:- , jag vägrar. Ska istl ta tillbaka min bil från verkstaden och köra den till min kusin som ska få laga!
Det kommer ta 4 veckor längre typ, eftersom han har ett heltidsjobb och inte är mekaniker mer än på fritiden,  men det är det värt.


3. Jag har änsålänge varit på 10 olika skolor, fotat hundratals olika barn och stött på de galnaste namn, här är två av de galnaste från denna vecka: Pojke 2 år = Folke!  Pojke 3 år = Hannibal! VAD TÄNKTE NI PÅ? Hannibal=Kanibal=Skräck!   Hannibal var dock en väldigt söt och rar pojke, men förstå när han blir äldre och ska presentera sig på arbetsintervjuer! Hej det är jag som är Hannibal. Det ultimata vore om han även hade ett efter namn som började på L.


4. Facebook! Som bara hänger och slänger sig, och har tusen konstiga funktioner som jag inte förstår, och ändå är jag där och tittar! Som Linda sa "Lunarstorm för vuxna" haha.!



5. Jag vill verkligen vara ledig, sist jag hade en veckas ledigt i sträck var i februari, och visstja 5 dagar på rad i maj också. Vilken lyx, men nu är det September och latmasken i mig orkar snart inte längre. Jag måste skaffa mig normala jobb och försöka ha bara ett i taget. Det är galet att jobba på 3 olika ställen på samma gång. Det är även galet att ta sig an ett jobb efter skolfoto perioden som innebär 3 timmars resor om dagen och alltid jobba 10-18 tis-lör.  Jag är galnast på galenskaps listan!   Det här måste jag lyckas ta mig ur!


6. KÄRA ÖREBROARE!
Den här veckan har jag haft 5 olika arbetsplatser, Nästa vecka spenderar jag i kära småland! (Tror jag! = nollkoll på geografin nu) Ska i alla fall  till Värnamo och jobba, ser inte fram emot 5 timmars bilresa på tisdageftermiddag efter att redan ha jobbat en hel dag! 
Igår visste jag inte riktigt vart jag var någonstans,när man är i olika städer nästan varje dag och har olika skolor och träffar sju miljoner olika människor i veckan (viss överdrift) så blir man snabbt lite förvirrad. Tänkt vad skönt att ha EN arbetsplats!




Skolfoto Nörden!


Dags för ett blogginlägg av en trött skolfotograf med svullna ögon!
Fan vad härligt det är att jaga barn genom korridorerna en fredag eftermiddag. Hade två helt oreglerbara tvillingar i en åk 5 i fredags. Vill inte skriva några namn här men föräldrarna hade gett dom namn efter två seriefigurer som spenderar mestadels av sin tid med att jaga varandra. Vilken ironi. 

Blev självklart lämnad ensam med alla barn då lärarna smet iväg. Kul. Killarna kallade mig för dumma saker när jag bad dom att inte välta ner min gruppbilds bakgrund, kalla sina klasskompisar för elaka saker eller springa iväg precis medan jag håller på att ta gruppbilden.  Dom kallade mig för dumma saker på "data-språk" sånt man tydligen säger när man spelar något visst spel. Som tur var så kom Linda och mötte mig på skolan mitt i den här klassen och eftersom hon har en lillebror som spelar mycket spel så kunde hon översätta. Han kallade mig tydligen för nörd.  Herregud vad arg jag var, försökte jaga fatt på en kille i korridoren men fan vilka snabba ben dom små rackarna har. Thank god its helg and its a säsongsjobb!

Det finns ju tack och lov söta barn också!

I torsdags var det BLACK EYED PEAS som stod på tapeten! Fy tusan vad bra det var. Speciellt på slutet när man kunde stå  upp och dansa trots att man hade sittplatser på läktaren. Skit roligt, alla runtomkring stod också upp och dansade, till och med en kille med gipsat ben, så skönt! Det var rätt skönt att inte ha ståplatser faktiskt, för jäklar vad vi slogs när vi var i göteborg och såg Robbie Williams. Det var iof rätt mycket mer med folk då.
Sov kvar i stockholm på hotell eftersom jag skulle jobba i stockholm dagen efter så kändes det riktigt jobbigt att åka hem på natten och sen tillbaka några timmar senare. Det var dock väldigt bittert att gå upp klockan sex och veta att Linda skulle ligga kvar och sova och sen äta frukostbuffé, en annan fick nöja sig med kaffe och en bananmuffins i bilen påväg till min skola. 

Måste dock dissa förbandet på Black Eyed peas!  Det var September som skulle "värma upp" publiken. Här kommer min disslista:

1. Varför September?
2. Allvarligt varför?
3. När blev det modernt att ha en blå "ninja-turtles" sjal runt huvudet som räcker ner till knäna?
4. Vad är meningen med att ha ett förband som ska peppa publiken när det blir en timmes paus efteråt tills den riktiga gruppen ska upp på scen?
5. Septembers musik passar inte ens ihop med Black Eyed peas, fel publik! Eller är det bara jag kanske?
Som om Gyllene Tider skulle öppna för Marilyn Manson! (Okej inte riktigt så fel, men ni förstår min poäng)


Nu ska jag bädda ner mig i soffan och läsa Martina Haag böckerna, sträckläsning!









Bullfest bullfest hela dan!

Nu luktar det av Saras bak i hela köket, och nej jag menar inte rumpan, utan mina nybakta kanelbullar. Jag är en riktig bullmamma. Fick ett ryck och bakade bullar vid halv tio igår kväll, och sen fick jag grejjer över så nu gav jag mig på det igen. Så nu står det plåtar med bullar i hela mitt kök. Underbart!

Har varit helt körd i huvudet efter första skolfoto veckorna, det krävs en viss ork för att stå ut med barn som skriker "håll käften och fota då för fan" åt en dagarna i ända. Riktigt så farligt är det inte jämt men förra Västerås skolan jag hade var rätt extrem.

Men nu har jag varit en vecka i degerfors och dom skolorna älskar jag, alla är så sjukt trevliga och personalen känner igen mig från förra året och bara varit underbart rara. Det är inte varje dag man blir bemött med kramar från lärare som berömer en för förra årets katalog. Skitkul.
Något som inte var skitkul det var att sitta på ett hotellrum ensam från söndagkväll till onsdagen i Karlskoga.
Sista två dagarna stod jag inte ut, då pendlade jag istället, allt för att få sova hemma i sin egen säng. Det var iof inte skitkul att sitta i bilen klockan 05:00 två dagar i rad heller. Man är dock galet speedad redan framåt lunch när man går upp före fem på morgnarna.

I Fredags däckade jag dock efter jobbet, hade skitont i huvudet hela dagen och blev ruksigt illamående och kände mig febrig, så det tog emot att sitta och köra två timmar för att komma hem. Sen spenderade jag fredagskvällen med att sova sova och sova lite mer. Klarade inte av att vara vaken överhuvudtaget. Somnade fem på eftermiddagen, sov till sju, åt mat med marcus, sov igen och då till halv ett på natten, flyttade mig till sängen, sov till tio morgonen därpå.
Jag är jävligt rolig att spendera fredagkväll med.

Men nu känner jag mig pigg och kry igen. Behövde nog bara maraton sova i 17 timmar eller något sånt.
Idag är effektiv mitt mellannamn, besiktigade bilen imorse, det gick sådär, måste byta bromsar och styrväxel. KUL! och en månad har jag på mig bara. Vi får väl se hur det här går.
Därefter rensade jag ur hela förrådet och körde allt skit till återbruket, jag var lika rädd som vanligt för att kasta något i fel container för återbruks-gubbarna ser så farligt ilskna ut. Men det gick bra.

Och nu är jag bullmamma i mitt kök som är ett kaos. Har slitit ut ett köksskåp och tagit hem en diskmaskin från min pappa som står mitt på golvet just nu, så den har jag använt som bullbänk!
Och micron står på govlet så den får man dansa runt när man ska göra något. Men det blir bra när allt är installerat och klart.

Nu ska jag åka ner på stan och hämta paket som damerna på kontoret skickat till mig med tusen klasslistor till skolor jag ska till kommande veckorna. Därefter ska jag kolla efter en skrivare, leverera bullar till min pappa som tack för diskmaskinen, hälsa på Linda på jobbet och sen lura Daniel att följa med och installera diksmaskinen hemma hos mig.


Jobbar i Västerås resten av veckan, så jag kommer vara på hemmaplan i alla fall, men det blir rätt långa dagar såg jag när jag kastade ett öga på mitt fotoschema. Får hoppas att alla elever är snälla och rara och lugna, så jag inte är helt körd i huvudet efter den här veckan också.




Over and out / The Bullmamma