Nu jävlar steker vi!



Kom att tänka på en sak, Robban skrev en kommentar i en av mina bloggar att steka betyder knulla?
Är det verkligen så? Har jag under alla dessa år använt detta ord fel?
Så när jag står på stranden och skriker till mina klasskamrater att "nu jävlar steker vi" så kan det misstolkas?

Det här måste redas ut.
 Nu ska döv-sara lägga sig i soffan, och jäsa! (är det också en sexuell anspelning eller betyder det som jag tror att slappa, slöa,? )



Just nu:



-Är jag irriterad för att jag har haft lock i mitt öra i fyra dagar nu och det försvinner inte, sätter jag handen för mitt andra öra är jag helt döv. Jag vill ha min hörsel tillbaka. Och ingenting hjälper, har i ren desperation börjat jaga husläkare men där är det ingen som svarar. Nu orkar jag inte mer.

-Är det blött i hela mitt badrum för att det är stopp i avloppet vilket gör att hela golvet förvandlas till en swimmingpool. Tur att tröskeln är rätt hög annars skulle hallen också vara en pool just nu.

-Gör jag mig iordning inför Vårruset som ska springas i Uppsala i år, ska snart åka iväg och hämta fröken Linda. Känns lite omotiverat men vad tusan! Vi ska i alla fall ha kaffe/frukt picknik innan vi kutar benen av oss.

- Är jag glad att mitt första bröllopsjobb gick jätte bra, fick sms från Sussi igår (hon som gett mig jobbet) att mina bilder var "fantastiska" och att jag var duktigt! Kändes så himla skönt, för jag har varit rysligt nervös och inte alls kännt att det var mina bästa bilder. Det var det inte heller, ännu bättre kan jag.  På lördag är det dags igen .


- Har allt ordnat sig med skatteverket som hade blandat ihop alla datum som jag ska betala preliminärskatt på för företaget .Trodde igår att jag var sen med 3000 kr, men som tur var så var allt helt fel, (inte konstigt jag missat det då, när det inte ens skulle betalas nu) men jag hann med att få ont i magen ändå.


- Älskar jag min grynet-tröja.


image74


image75


image76


Måste tillägga att detta var outfiten jag hade på Lindas studentskiva då det var maskerad!  Jag gick inte runt som Grynet BARA för att det var roligt. (Fast det var det)



Jag älskar ITALIEN!

Verkligen älskar! Helt galet vackert land. Dit ska jag tillbaka.
Bodde i en stad med 350 000 invånare i centrum(!) stort.  Hade världens bästa rumskompisar, Fanny & Sanna, vi har skrattat så magen har gjort ont och tårarna sprutat i fem dagar. Riktigt härligt.
Mellan 30-35 grader varmt hela veckan. Första dagen smälte vi typ bort, vi var beredda på 25grader varmt kanske, max 28 grader som det brukar vara i Italien i maj, men vi hade extra tur och fick augusti värme.

Det var nog tur att vi bara var där i en vecka för herregud vad dom dricker vin i det landet, det känns ungefär som om man varit salongsberusad fem dagar i sträck. Att vi sen blev bjudna på middagar och vin och allt kostade gratis hjälpte ju inte till.
10kr gick det att få tag på 1,5 liter vin för, i vilken liten närlivsbutik som helst.  Trevligt.

På dagtid är italienarna ett väldigt trevligt folkslag,  (På kvällstid däremot då kommer alla deras sliskiga raggningsrepliker fram, helt galet faktiskt.)


exempel 1: ska köpa glass i en glassbar och har beslutsångest, blir erbjuden smakprov på alla sorter!

exempel 2: var på konstutställning och ägarna av galleriet tyckte att vi behövde ha med oss ngt hem, så vi fick två affisher med konstverk på var .

exempel 3:  har varit och köpt vin på en vingård går in i hotellbaren m mina kartonger och ber bartendern om att få låna en tändare så vi kan gå ut och röka, han erbjuder sig då att hålla i mina kartonger medan jag är ute, eller erbjuder sig, han tar dom ifrån mig och går bredvid mig och bär dom.
Jag går ut en stund och står där ute och snacka lite med klasskompisar och när jag kommer in så står han kvar mitt i receptionen och bara håller i mina kartonger.



Badade i medelhavet, där fanns det palmer och såklart strandbarer, tyvär kan inte italienarna blanda drinkar, dom blir typ förolämpade när man inte vill dricka deras vin utan vill ha drinkar istället. Fick lära en bartender att blanda världens simplaste vodka drink, höll på att bli galen av att bara dricka vin så sista dagarna var det  Våga Vägra Vin som gällde.

I övrigt har vi ägnat oss åt shopping, vinprovning, besök på ett missbrukarhem för tunga missbrukare (det största hemmet i europa, 1800 personer bodde det där och hela stället var självförsörjande dom tillverkade bla. vin, mjölk, ost och andra råvaror och sålde för att hålla hela stället i gång.  Sen fick alla missbrukar utbildning för att klara sig i det riktigt livet när dom kom ut därifrån. Det var helt galet häftigt. Dom hade byggt upp som ett eget samhälle, med sjukhus, dagis till missbrukarnas barn, dom hade till och med en elcentral där och sålde elektricitet till närliggande byar. 
Det tuffaste av allt var att dom åt ALLA middag tillsammans, alla 1800 på en gång. Fast 200 personer turades om att servera dom andra 1600 och sådär höll dom på varje dag. Förstå att servera 1600 personer och sen diska efter dom. Deras matsal var utom denna värld, dom hade alltså långbord för alla dessa människor.
Jag är sjukt imponerad.


Fotade lite men inte så mycket som jag borde denna vecka. Det kommer mer bilder sen. 
Jag älskar älskar älskar Italien.
Till och med flygresan gick typ bra, jag är ju lite av livrädd men jag tror att det finns hopp om att jag någon gång kommer att komma över min rädsla.
På vägen dit kräktes jag , och på vägen hem grinade jag när vi lyfte. Skönt att det var en tjej till i min klass som var lika livrädd som jag. Vi grinade tillsammans.  Det är så svårt att förklara för alla dom som tycker att  "det är Såååå skönt att flyga, jag älskar det" hur rädd man faktiskt är. Det är inte ofta jag sätter mig själv i en sist när jag faktiskt är rädd för mitt liv.  Det är så jävla hemskt att känna så.
 Men som en kille i min klass sa "titta sara du kom ju fram som alla andra" .

Några sista ord för att avrunda italien: Solsken, sömnbrist, vin, svett, skratt, sång!

image68

Alltså trött tjej! (Inte full, trött och inte direkt fotogenisk) För övrigt halv fyra på natten och det är varmt!

image69

Fanny skrattar så hon håller på att ramla omkull! Så jäkla skön tjej!

image70

Här på stora torget åt vi lunch, (på bilden ser det dock ut som om vi mest drack lunch)



image71

Vi solar och äter körsbär på balkongen till hotellrummet. Jag älskar den här bilden!


image72


Utanför vingården, rätt tråkig bild men kände att jag behövde lägga in lite fina landskap!

image73

Högst upp på berget var vi och åt middag sista kvällen. Jätte fint att se staden uppifrån.









...



Åh jag har som vanligt inte skrivit på evigheter,
har jobbat häcken av mig senaste tiden, på alldeles för många olika jobb.
På söndag har jag jobbat i en månad i sträck med 1dags ledighet, nej kanske 2 dagar till och med.
(bortskämd)  Fördel: Jag slipper leva på vatten & bröd och en sketet studielån.

På tisdag drar jag till Italien med mina kära klasskamrater, det känns verkligen som om jag gjort mig förtjänt av fem dagar i solsken. 28grader varmt var det i Italien häromdagen. Fan vad jag ska steka, och dricka vin såklart!

Idag kom en maskeradkostym levererad till Enköping med mitt namn på, till Lindas studentfest så ska man klä ut sig och temat är "kända personer", så denna dag får ni kalla mig för Wilma Flintstone.

image62


Fick brev från bolagsverket i veckan så mitt företags officiella namn är: Sara Lindgren Foto , vilket blir den enkla fortkortningen SL foto.  Om någon vecka kan ni kanske börja hålla ögonen öppna på
www.slfoto.se , och på lördag fotar jag mitt första bröllop. HURRA!
En ny kamera har jag äntligen fått hem också, livet är underbart.
Dessutom har jag fått mitt första företags brev, jag blir löjligt glad mest bara för att trots att det bara var från en revisionsbyrå som vill att jag ska anställa dom. (Glöm det jag är bäst på spcs själv)


Nu kom jag precis hem från plantagen, börjar känna att det kliar i mina fingrar , jag måste köpa blommor och ha på balkongen. Med lite personalrabbat så ska nog det lösa sig, :)
Nackdel med plantagen-jobbet: Min röv ser stor ut i deras byxor.


Jobbade förresten på konserthuset hela dagen i lördags, det var UKM (ung kultur möts) massa ungdomar från olika kommuner runtom i västerås som tävlade i musik, sång och dans och sånt. Och dom som vann gick vidare och får spela på hultsfred. Det var hur kul som helst, jag och Sanna fotade alla artister på dagen så vi byggde upp en fotostudio inne på konserthuset. Fruktansvärt lyckad dag, bilderna blev skit bra, alla var jätte nöjda och man blev typ hög när man satt och lyssnade på alla olika band för dom var riktigt riktigt sjukt bra!
Och efter 13 timmar på konserthuset så bar det iväg till Patrik och Cilla för att fira Cillas födelsedag, jag somande i deras soffa (nykter, hann knappt dricka något innan jag slocknade av utmattning)

image64

Foto: Sara Lindgren
 
image65

Foto: Sara Lindgren

Nu är det dags för lite fredags-mys mat, fast det bara är torsdag idag. 
Marcus lagar mat och jag tittar på! (Vem är förvånad över uppdelningen i vårt kök?haha)