Min Axel

Var med storebror och min lilla Axel till akademiska igår, Axel skulle operera tunga för han har för kort tungband så han kan inte säga R, vilket är rätt charmigt nu när han är liten och ropar SAJA! Men det kommer nog inte vara fullt så kul för honom när han är i tonåren. Så operation blev det. 
Allt gick jättebra, han hade fruktansvärt ont när det var klart och var lite ledsen men det gick bra i alla fall.

Jag jobbade kväll dagen innan så jag kom till Daniel och Lotta vid halv tolv på natten, lyckades inte somna förren vid två snåret och vaknade sen vid sex när alla barn vaknade. Galet trött. 
Tog mig igenom ett parti yatzy med småtjejerna utan att somna sittandes, kors i taket. 

Åkte till uppsala vid åtta på morgonen, vi var på barnavdelningen så det var massa andra barn som också skulle opereras som var där. Precis när vi kom så kom det in en liten kille som hade bandage runt hela huvudet då lutar sig Axel mot mig och säger:

"Sara har han brytit huvudet?" Hahahaha, han är så gullig! 

När jag satt i väntrummet och läste medan Daniel var inne på operation och lämnade Axel så var det en äldre dam som jag gick förbi som tittade på mig och sen sträckte fram en mamma tidning.

"Den här kanske du vill läsa?"  Jag blev så chockad så jag svarade "oh ja , tack så mycket

I efterskott grubblar jag lite över om jag ser gravid ut eller om det bara var så att hon trodde att jag var mamma åt något barn redan då jag satt på barnavdelningen. Jag hoppas verkligen på det senaste!!
Ska gymma som en galen och bli av med gravidfläsket nästa vecka i alla fall, ni vet hur det är. Svårt att tappa dom sista kilona. Haha. 

På kvällen sen fortsatte jag min dag som super-faster, Maja hade dansuppvisning, eftersom Axel mådde så dåligt så fick han stanna hemma och Daniel med honom så jag följde med Lotta och Clara på dansen, Maja blev glad, Men kära någon det tog två timmar. Jag trodde jag skulle vara hemma och kunna tuppa av i min soffa vid åtta snåret, kvart i nio slutade dansen i Enköping dessutom.
Lilla Clara somnade mellan mig och Lotta mitt under uppvisningen.

Panikringde pizzerian vid mig kvart i tio och beställde mat, hade enbart ätit en macka på sjukhuset och en kexchocklad på hela dagen. Så dagen avslutades med pizza och George Clooney i Oceans 12 på tv. Perfekt!



Storebror Daniel och Lilla Axel, två av mina bästa killar!

image168


 

Somliga går med trasiga skor

Helgen blev kalas! Askul att träffa Ulla och Daniel, bandet vi var och kolla på var galet bra också. Hade hur trevligt som helst. Vi fick nog i oss en och annan öl för mycket möjligtvis men det gör inget, vi la en bra grund för en fin bakisdag.
Vaknade upp på deras soffa av att Daniels kompis som också sov där stod i kallingar och T-shirt och spelade gitarr och sjön "somliga går med trasiga skor" hahaha. Fint uppvaknande. Han däremot hade vaknat upp av att tältsängen han sov i fällde ihop sig själv, Daniel var inte så nykter när han ställde upp den. Haha.
Jag är så ledsen att jag sover så tungt så jag inte vaknade när han drog i golvet, vilken syn! Skönt att man tog första tjing på soffan.
Jag och Ulla spenderade sen dagen med att slöglo på tv, några filmer och smocka i oss pizza och hinka cola light. Fantastiskt!

Idag vaknade jag upp vid nio och sen (Kors i taket) gick jag ut och sprang utomhus i 30 minuter istället för att åka till gymmet. Det var asskönt, men sjukt jobbigt, men fan vad härligt att springa i solen med mp3-spelaren i öronen. Avslutade med att springa in på coop och köpa bananer så gjorde jag egna smoothies, fin fint!
Sen dess har det inte funnits någon hejd på min hurtighet, jag har lagat mat till ett halvt kompani, dammsugit och skurat och städat ordning hela lägenheten, väldigt skönt!

Njuter av kaffe och solsken på balkongen nu innan det är dags att åka till jobbet.




Please people, stop eating my bananas

Lördagmorgon med solsken kaffe och en riktig lugn och skön frukost i soffan framför alla bra lördagsmorgonserier, underbart! Lördagmorgon är den bästa morgonen på hela veckan (sålänge man inte vaknar bakfull och ska åka och jobba)

Hade en perfekt fredag igår också, sprang med Nattiz på stan efter jobbet, köpte en klänning,åt mjukglass och skrattade åt typ allt! Det var en riktig fnitter-dag igår. Sen råkade vi fastna nere på strike, jag som har stans minsta blåsa måste ju alltid gå på toa så vi åkte ner där, bara det att ingen av oss hade tagit den ingången förut så vi kände inte igen oss och hittade fan inte utgången igen, vi irrade fram och tillbaka ett tag medan vi asgarvade åt att det bara fanns en rulltrappa som gick ner men ingen som gick upp.
Tillslut fick vi fråga en tant hur man kom därifrån. Hahah.  Som två råttor i en labyrint.

Sen överträffade jag mig själv genom att göra lasagne med soltorkade tomater och fetaost, Marcus kom och skulle vara hjälpsam och lägga sig i så han skulle ställa in den i ugnen då tappar karln hela formen så hälften av allt åkte ut över hela ugnsluckan!  Och sen rann det rakt ner i lådan som är under där alla plåtar ligger, det var tammefan köttfärs och soltorkade tomater överallt!  Men det som räddades blev galet gott i alla fall!

Kvällen bjöd på en öl på soliga balkongen, färgning av hår och senaste Rambo filmen, det var så hemsk så jag ville gråta, riktigt äckliga scener i den. Och barn som dör och kvinnor som våldtas. Blä! Får alltid ont i magen när jag ser såna filmer. Men som vanligt så kom Rambo och "saved the day" typ. Shit vad han börjar bli sliten.

 
Har en ny favoritreklam med Gainomax apa:n , går runt och säger "please dont eat my banana"  hela tiden.
www.youtube.com/watch?v=LzOKByRjR6U

Typ världens gulligaste apa!

En blöt pöl


Det här som dom gör i filmer ibland, pojke möter flicka på ETT GYM!? (det kanske inte händer så ofta i filmer men i Seinfeldt har dom ett sånt avsnitt i alla fall)  Det kan ju inte hända på riktigt. För fy fan så man ser ut, eller i alla fall jag när jag tränar.
Svettig, svimfärdig, osminkad i mina slitnaste tröjor. Tänkte på det idag, dom som jobbar på gymmet där jag går är ju rätt snygga och fräscha men idag så tränade en av dom själv och INGEN låt mig säga INGEN är lika snygg när
t-shirten man har på sig ser ut som om man precis duschat med kläderna på, indränkt i svett och knallröd i ansiktet, inte ens den snyggaste är så snygg då.

Blev sjukt stressad av att han stod snett bakom mig när jag sprang däremot, galet stressande, jag blir sjukt tävlingsinriktad och kände att jag inte kunde sluta springa först. När han äntligen slutade så ville jag kräkas och falla ihop till en blöt pöl på golvet.

Dom säger att man blir så pigg och frisk av att träna, jag går mest runt som en gammal tant härhemma med sjuk träningsvärk i hela kroppen och skriker "oh the pain" så fort någon petar på mig.
Men det är kanske inte så konstigt jag är inte van med att träna fyra dagar i rad.


Har varit med om dagens goda gärning också, var ute och gick en promenad nyss (ännu ett träningsinslag i min vardag) precis utanför mitt hus stod en tant och tittade på en soptunna med hennes två hundar som drog och slet och morrade och ville dit. Sen bara rasslade det till i soptunnan, tanten som tydligen var en sann djurvän gick fram för att kolla så inget stackars djur var fast därnere, jag kände mig fjantig som stod några meter bort medan hon höll i två hundar och försökte få upp locket på tunnan så jag gick fram efter ett tag precis då flög hon bakåt och skrek att det var en råtta.

Men hon ville ändå hjälpa den upp, för dom är minsann också djur, gulligt tycker jag, även om jag själv var livrädd hela tiden för att råttan skulle flyga upp på mig, hon lyckades få upp soppåsen då flög han ut och kutade iväg.
Han är säkert med sina råttvänner och råttbarn nu och är glad att han kom levande ur soptunnan, allt tack vare snälla tanten.
Hon berättade att hon sett filmen råttatouille och sen dess inte tycker lika illa om råttor. Hahah. Gullig!


Viktiga saker jag tänkt på idag:
- Shit vad irriterande programledaren i Americas funniest homevideos är.
- Varför sänder dom inte Huset fullt längre, den serien var bra!
- Jag kommmer nog aldrig ledsna på Jason Mraz - Im yours
- Det är inte alltför länge kvar innan jag får krama om Linda igen
- Imorgon är det fredag och början på en ledig helg, mys!


I helgen blir det stockholm för min del, ska till Ulla & Daniel och gå på releaseparty för några av Daniels kompisar ska precis släppa sin första skiva. Askul!
(För er som blir förvirrade så menar jag inte Ulla som i min pappas fru)




 


Pung-prat

Nyss hemkommen från gymmet, jag förvånar till och med mig själv. Var och tränade igår också och sen direkt efter jobbet idag. Och jag kände mig till och med motiverad och peppad över att gå dit. Bilden av mig själv i bikini påverkar mig mer än jag trodde. Haha.
Ska nog fan dit och springa av mig lite imorgon också, faktiskt skönt efter att ha suttit vid ett skrivbord hela dagen.

Idag var det i alla fall lugnt och fint på jobbet, har dessutom galet kul med min nya killkompisar trots att dom hamnade i djupa diskussioner om hur ont det gör att slå i pungen när man cyklar idag, jag kan inte riktigt relatera till det men det var fantastiskt underhållande att lyssna på.

Har lyckats få en tjejkompis också, det är sällsynt med tjejer på itsupporten men en riktig pärla har jag hittat, skönt att ha någon att brud-fnissa lite med ibland när det blir för mycket pung-prat.

Håller just nu på att hör och häpna, koka potatis, det är nog kanske fjärde/femte gången jag kokar potatis själv sen jag flyttade hemifrån för x antal år sen. Haha. Nästan pinsamt. Insåg varför när jag stod och skalade potatis, shit vad jobbigt. Skalade ju 15kg potatis inför nyårsafton det kändes som det räckte för hela året.  Men nu blev jag sjukt sugen på potatis och fiskbullar så vad gör man inte.

I övrigt hade jag en kalas helg, började ute hos Veronica och Stefan med grillning tillsammans med Evelina, Markus, Marcus, Ulla & Daniel, lekte galna lekar och hade allmänt trevligt sen bar det iväg in till stan och vi hamnade på tabasco där Marcus skulle spela. Lika trevligt som vanligt, träffade dessutom på min fantastiska Fanny som jag saknat som en galen vilket satte guldkant på min kväll.



Ett besök i fotobåset


Marcus nya dator har asroliga funktioner på sin webkamera. Vi fick lov att leka lite, här är ett litet urval av de fina bilder som blev. Börjar med dom när vi ser normala ut bara för att påpeka att vi inte är sååå fula egentligen...

image200

Håll i er nu... 

image201

Undrar om det är sådär skräckinjagande jag kommer se ut när jag tränat ett tag till, då vet jag inte om jag vill vara med längre. Hahaha.

image202

Linda, du lär ju längta ihjäl dig efter dom här hetingarna! Alien & Conehead!


Kalas på vischan!



Patrik och Cilla har precis flyttat ut till sitt nybyggda hus på landet, plus att Cilla har fyllt år = all anledning till fest!
Så vi fyllde en släpkärra med presenter och begav oss ut på vischan.

image181

image182

Grabbarna slog in presenten jättefint, jag är imponerad faktiskt.

image183

Här står dom och beundrar sitt verk.

image184

Lite folk på den provisoriska altanen som patrik slog upp av spillvirke från huset så vi skulle ha någonstans att sitta.  Väldigt fint bygge faktiskt!

image185

Fröken Josse är lika glas som vanligt.

image186

Värdparet får öppna sitt paket.

image187

500 liter jord, vattenspridare, frön till att så morötter och jordgubbar och gräsfrö till i alla fall 2kvm gräs, haha, en symbolisk present då jag tror att dom vill ha liiite större gräsmatta än så.  Doris är nyfiken och vill börja så gräs direkt.

image188

Grym drink! Marcus var på drinkblandar hugget igår!

image189

Annika & Josse


image191

Här har jag varit i drinkblandar tagen och stoppat ner en piggelin i! Svingott!

image192

image193

Josse myser med lilla Tea


image194

Här kan man börja ana på patriks ögon vad som komma skall..

image195

Min nya kärlek!

image196

Grabbarna bus

image197

Ungefär här efter x antal tequila och drinkar så kändes det som en grym ide att grilla!

image198

Efter att korvarna tagit sig en vända ner på backen och sen även en vända ner på grillkolen så blev det bra tillslut, vid det här laget var vi bara några tappra själar vakna,  skrattade så det sprutade öl genom näsan ungefär nu någonstans, konstigt hur allt kan vara så roligt runt två snåret på natten.

image199

Kvällens sista drink, en riktig vinnare, Patriks egengjorda rosa pantern! Vi tvingade honom att för en gångs skull använda vanliga mått och inte sitt ögonmått vilket resulterade i att det faktiskt gick att dricka och var hur gott som helst!

Dallrande stjärt & Helgfirande

Dagens höjdpunkt: Pratat med Linda! Jag blir så glad av att höra hennes röst.

Äntligen, helg och ledig i ett! Händer inte så ofta, rättare sagt bara varannan helg vilket är alldeles för sällan. Men nu så. Jobbade dag idag så jag slutade vid två och då började officiellt helgfirandet. Hem och satt mig på balkongen i solen för att bättra på brännan.
Har ett äppelträd precis vid balkongen som blommar med rosa blommor och luktar underbart, på andra sidan balkongen har jag syrener,  underbart! Jag älskar min balkong.

Katterna ligger i en varsin pöl i ett hörn på balkongen i ett försök att få skugga, nästan så man blir sugen på att raka dom för att skona dom från den vansinniga värmen, jag skulle då inte vilja ha päls just nu.

Var i uppsala igår med Evelina och  Veronica, den förstnämnda damen har ju flyttat dit nu. Det blev sallad på en gräsmatta i solen, hur skönt som helst, lite mjukglass och lite traskande i affärer. Underbart, har inte träffat de två fröknarna på alldeles förlänge. Planerat in en kommande drinkkväll med bruttorna också, underbart!
Var ner i Evelinas källare där hennes hyresgästförening har ett gym där fanns en såndär vibrationsmaskin som man står och skakar på, vi skrattade så vi höll på att dö. Snacka om träning för den late, jag älskar det!
Man kunde höja hastigheten galet mycket, man bara såg hur musklerna i låren pumpade, jag vill ha en sån nu!
kommer bilder sen, kanske till och med en film när jag står och skakar och dom andra viker sig av skratt för att hela min rumpa dallrar fram och tillbaka. Det är vänskap det! 
 

Min Jävla bil är trasig igen, åkte bakom en rostig volvo och satt och muttrade om hur illa den lät tills jag pinsamt nog insåg att det var min bil som börjat låta, kul, ljuddämparen har rostat sönder, why why why, tack och lov kan marcus numera gå till sitt jobb nere på stan så jag använder racerbilen nu istället. Det går i alla fall bra mycket snabbare att köra till jobbet. Och folk flyttar alltid på sig för alla tror att man vill köra om. Hahah. Jag är inte van jag som kör min lilla trötta micra annars.

Har varit och slagit iväg årets första golfbollar nu i veckan, insåg att detta inte är en sport som kommer göra mig rik, kanske ge mig magsår och aggressionsproblem men inte rik. Men fan vad roligt det är när man får till en klockren träff, det är dom få tillfällena som får mig att åka tillbaka till banan igen.

Har annars bara legat sjuk i veckan, la av en kräka på jobbet i måndags då kände jag att det var dags att åka hem, sen låg jag hemma med febersvettningar i tre dagar det var så varmt inne så jag låg på golvet på en filt på balkongen och sov mestadels av tiden.

Fan nu gick det inte att ladda upp bilder just nu bara för det, men det kommer!









Uppdatering big time

Träningen
Går kalas bra, håller faktiskt 3 ggr i veckan, jag kommer se ut som en biff i sommar, haha eller inte riktigt kanske men jag kommer nog vara het! Vikten ligger på plus minus noll sen jag började, jag är nöjd med det i alla fall. Hade dragit på mig 2 extra kalas-kilon från förra helgen men dom är borttränade nu. Öl och pizza sätter större spår än man tror, men jävlar vad roligt jag hade.

Jobbet
Tredje veckan jag jobbar kväll, känns väldigt sisådär då man inte är hemma förren framåt elva på kvällen och då är så uppe i varv så man kan inte sova förren ett halv två. Inte hinner man träffa någon heller, märker knappt att jag och Marcus bor i samma lägenhet för vi ser aldrig varandra. Men bara några dagar kvar sen nästa vecka så är det dagpass i alla fall, då ska jag njuta i fulla drag.


Det lilla sociala liv jag har trots jobbet
Var ner på stan och tog en öl på tabasco med Nattiz & Martin igår efter jobbet, hur mysigt som helst att sitta på deras uteservering, börjar kännas riktigt sommrigt. Allt har blivit galet grönt också. Sitter just nu på min balkong som har fallit lite i glömska senaste tiden då jag inte har tid att ta tag i något härhemma när jag jobbar som jag gör. Har i alla fall (äntligen) klippt ner min julgran och kastat ner skiten i påsar, det enda som står kvar är själva stammen, den står kvar i julgransfoten så det ser ut som ett riktigt tattar-läger här just nu. Nästa vecka ska jag ta tag i allt. Ska börja plantera också (tant-sara) så det blir massa fina blommor här.

Var ute hos Daniel och Lotta idag och spelade guitarhero också, hur kul som helst,  jag ska bli en riktig rocker, i början var det galet svårt men det tog sig framåt slutet, då kunde jag till och med dansa lite samtidigt som jag spelade. Haha.


Girlpower
Har varit och storhandlat precis för 1300 härliga kronor, hade fullt sjå att släpa runt på den astunga kundvagnen som tammefan inte går att styra, på parkeringen såg det nog jätteroligt ut, vagnen rullar fort som fan och jag springer efter.
Insåg på väg hem att jag fortfarande hade vinterdäcken på så jag fick lov att åka till garaget och byta, försökte övertala marcus att göra det åt mig men han skulle iväg och jobba, jag fick istället hans välsignelse att stå på hans vinterbil som står i garaget så jag nådde att ta ner däcken som hängde på väggen. Trots att jag stod på motorhuven så var det knappt att jag nådde att få ner dom, undrar om det finns några steroider jag kan ta som får mig att växa på höjden.

Började fint med att jag inte fick av navkapslarna på bilen, jag tappade tålamodet direkt, fortsätter med att golvet på bilen knastrar till och böjer sig inåt när jag börjar hissa upp bilen, rostigt som jag vet inte vad där under. Då blev jag arg på riktigt, klämde fingret på domkraften och blev ännu lite surare, men nu är det i all fall gjort, och själv gjorde jag det också, försökte tänka girl-power, men kunde inte låta bli att tänka på att det faktiskt "bara" kostar några hundra att låta någon annan göra det åt en. Då hade jag kunnat skälla på dom om det blivit hål i golvet pga all rost.


Hetingen
Har tattuerat mig igen, fyllt på med stjärnor på ryggen, så nu går dom från troskanten och upp till axeln, så jävla hett! 25 stycken. Veronicas bror gjorde det, grymt! Började fint med att jag svimmade, redan INNAN vi hade börjat, haha. Stod upp och Jesper målade på mig med en penna började känna mig lite illamående så hör jag Nattiz säga "nu svimmar du Sara sätt dig ner" sen kommer jag inte ihåg mer, vaknade upp topless på golvet! HAHA! Tycker lite synd om Jesper som fick vara med om detta! Nattiz bara skrattade (såklart) men han såg rätt chockad ut. När han väl började tattuera gick det kalas bra däremot, det gör ju ont men inte svimma-ont. Förstår inte vad det är med mig. Tönt!
Det kommer bilder på skönheten sen!