We are family!


Hemkommen efter en lång dag med fotoutställningar och föreställningar på Sigurdteatern tillsammans med mina kära klasskamrater. 
Vi är en klass på 18 personer och har så sjukt många olika talanger i gruppen, folk som gör egen musik, sjunger, spelar, målar, skriver, fotar, designar kläder, skriver poesi, gör barnsagor, filmar, jonglerar med eld, går på styltor.
Det är helt otroligt faktiskt.


Det blev en lyckad kväll, publiken verkade gilla det vi åstadkommit. Och vi fick en rejält bra chans att presentera oss som klass och vilken unik utbildning vi går samt visa upp oss lite var och en.

Jag som inte har en scen-talang som jag kallar det ställde ut foton på utställningen, är riktigt nöjd, hade ju underbara modeller som ställde upp att bli grillade med kameran inför denna kväll. 
(Linda, Martin, Emma) 


Sen har vår klass tydligen en låt ihop, We are family,  så i slutet när en av våra sångfåglar sjunger den som avslutning så måste såklart alla upp på scenen och dansa och sjunga med. Eftersom detta kom som en överraskning för dom flesta av oss var vi inte förberedda (vilket kanske var bra eftersom man inte heller hinner bli nervös)  så vi kände oss lite som ett gäng förvirrade hönor.
Men vi är ett snyggt gäng.



Imorgon ska jag på arbetsintervju, på en porträttstudio utanför södertälje, det vore underbart att få det jobbet, det skulle innebär ett väldigt pressat schema med långa dagar och mindre ledighet, eftersom jag dessutom tackat ja till bröllopsfotograferingar, har skolan att tänka på och håller på att starta ett eget företag, Men det är det värt i några månader. Vem behöver sova?
I höst skolfotar jag i alla fall som planerat så längre än så kommer det inte vara  (OM jag ens får det)

Håll era tummar imorgon!

Marcus ska dessutom på intervju imorgon han också, så håll tummarna för oss båda!
Och Linda var på intervju igår och fick sitt jobb! Så henne ger vi vågen!




Nu är det sovdags, ska göra ett gästframträdande på min gamla arbetsplats imorgon och jobba som kallskänka/restaurangbiträde/diskare/chaufför pga rejält manfall på personalsidan. Och sen direkt på intervju efter en dag i ett kök. Härlig planering av min fredag.


Fusk Sara

Kom på så bra saker jag har gjort (eller bra och bra, roliga) måste lägga in dom
som en parantes till utmaningen bara, dom räknas inte, men jag måste....


1. Har haft en köttbulle i munnen i 3 timmar i sträck.
2. Har en gång somnat ståendes mot en vägg i en tjejkompis hall.
3. När sjukdomen SARS var som mest aktuell var hypokondrikern i mig
    övertygad om att jag och alla andra skulle bli drabbade och dö.   
    (Detta var även Robban med på)

Handsken är kastad! (Robban har utmanat mig)

Regler: Varje deltagare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dom veta att dom blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.



1.  Tänt eld på en majbrasa tre dagar före valborg. Resluterade i en
      artikel i tidningen. (Bångstyrig Tonåring) 

2.  Haft en onani-tävling med en tjejkompis,
      förlorade med några sekunders marginal.

3.  Gått en mil barfota med samma tjejkompis.

4.  Stängt in mig i ett hus och varit vaken 3 dygn i sträck med några vänner.

5.  Haft en barndomsförälskelse i Isac, den fulaste av bröderna Hanson,
      Mmmbop!  

6.  Dansat & sjungit på en högtalare till Hevens on fire, med eldflammor
     målat i anskitet och eld sprutande från tuttarna, (Som i markoolios 
     musikvideo Millenium2) framför en hel skola.  

Kulturöl & poesi



Trevliga Torsdag är det idag, kom till skolan klockan 09:00 och var beredd på att genomföra våra två sista teaterföreställningar MEN med tre personer sjuka fick vi lov att ställa in.
Istället roade jag mig med att för andra gången montera upp en utställning på Culturen,eftersom den först ramlade ner vidtog jag drastiska åtgärder som involverade silvertejp den här gången och nu sitter bilderna bannemig kvar!

Därefter var jag och en klasskompis och handlade bullar åt en tredje klasskompis som fyllde år idag, sen roade vi oss med att slå in bullarna i en tom kartong inlindad med tusen varv silvertejp.
När födelsedagsbarnet väl brytit sig i in i kartongen blev det saft- och bullkalas.

Hann sova i en timme därefter bar det iväg på en nystartad fotokurs,

Känns som jag hamnat på lite fel kurs med tanke på att allt verkligen

var från grunden. Jag var nog den enda som har och vill försörja mig på foto, alla andra var på hobbynivå och många fotade med kompakta digitalkameror och hade ingen aning om vad en bländare eller slutartid var.
 

Men alla erfarenheter är bra erfarenheter (eller?). Läraren verkar i alla fall helt okej och kommer förhoppningsvis prata lite mer om bildkomposition och ljus bland annat vilket jag i alla fall tycker är intressant.  Så jag håller tummarna för att kursen kommer arta sig lite.


Om inte annat kommer det här bli en rejäl självförtroendeskurs eftersom alla "åhhade" sig så mycket och blev så imponerade att jag faktiskt utfört arbete som fotograf. Läraren kallade mig proffessionell fotograf.
Jag som var livrädd innan jag gick dit över att vara den som inte kan något.
Istället blev jag den som undvek att svara på alla frågor läraren ställde då jag inte ville bli "hon som tycker att hon är bäst och kan allt"  trots att han ställde frågor om saker som är lika självklara som 1+1 är för mig.


Efter fotokursen som slutade sju sprang jag till Culturen och såg en föreställning som heter Pappa som en tjej i min klass både har skrivit och medverkar i själv. Den var ruskigt ruskigt bra!
Vid föreställningens slut blev det poetry slam, alltså en spontan härligt poesikväll. Två klasskompisar var med och sen var det två killar från Usa som var där för att uppträda. Underbart underhållande .

Jag har aldrig varit en riktig poesi-fantast men det här var riktigt roligt! Jag tror att jag blev för skadad på gymnasiet då man blev påtvingad att läsa massa konstiga texter som fick en att gäspa men det här är inte alls på den nivån. Det här är underhållning inte alls ett sömnpiller.

Väl hemma 21:30 , en lång dag blev det så nu belönar jag mig själv med en öl samtidigt som jag jobbar med loggan till mitt företag! 
Ska även redigera lite bilder! Det är härligt att vara kreativ!


 

RUBRIK



Då var helgen över och det är motiga måndag igen!
Men idag känns det faktiskt som en riktigt bra dag trots att ögonen brukar kännas som tyngst på måndags-morgnarna.
Solen skiner och jag sitter i skolan och monterar foton till en utställning på torsdag, nu sitter jag och klurar på en titel på mina bilder och det är inte det lättaste.
En blogg paus kanske hjälper .


Helgen var kanon, i Fredags bosatte jag mig i familjen Wilhedes soffa med vindruvor, pepsi max och massa prat, underbart avkopplande.
På lördagen studsade jag upp ur sängen, (tyyyyp studsade i alla fall) kollade på gilmour girls och gick på min orbitrek därefter kaffe och frukost och sedan plockade jag upp Linda vid tåget för vår lördags-shopping.

Shoppingen resulterade i två nya tröjor, ett par jeans, ett par leggins och tre par skor. Och allt detta för den löjliga summan 1000:- det är underbart när allt flyter på och man hittar massa fynd. 
Om några helger igen tänker jag tvinga med båda mina tjejer på en mini-resa igen, med shopping, fika och härligt umgänge.

Kvällen slutade med en spontanresa till Stockholm och Gamla Stan, Marcus och Anders spelade skivor och jag fick gratis dricka från baren. Bra musik och lugnt och avslappnat .

 Däremot blev Lill-Doris antastad när vi var i storstan (Marcus körde så vi tog min bil med på resan) när vi skulle åka hem vid två på natten stod min bildörr på vid gavel och var upplåst.
Uppenbarligen så går det att låsa upp den med en tandpetare typ , väldigt otrevligt.
Som tur var så hade jag inget av värde i bilen just då, men nu är det slut på att lämna datorn i bilen när man "bara" ska springa in och handla någonstans.
Och låset ska bytas!

Nu ska jag dricka Kaffe!

image61
                                                                                                                        Fotograf: Sara Lindgren

Den (O)PRIMA Ballerinan



Jag mår prutt!
Ont i hela kroppen, känner mig febrig och har haft en sprängande huvudvärk hela dagen som har lett till lite illamående dessutom.
Så det blev inga redigerade bilder tills tangetbordet och musen var helt utslitna, det blev en tupplur istl.
Därefter tvingade jag mig själv att åka iväg på en teater tillsammans med klassen då jag fick lov att sitta
och må illa på en trång läktare i 1,5 timme.
Därefter däckade jag när jag kom hem, och blev väckt av Marcus när hans mamma och hennes sambo kom på middagsbesök.
Det är skönt med en mamma i huset när man är sjuk, som klappar en på kinden och säger "men lilla gumman du ser inte alls pigg ut".

Skönt att vi är ett avslappnat gäng när vi ses så man kan tillåta sig själv att må dåligt och sitta tyst och hålla i sitt eget huvud så det inte ramlar av .

Något roligt som dock hände på teatern var när jag (som satt på rad 5, ca, 3 meter över golvet) skulle skjuta in min väska en bit så dom som kom gående kom förbi mig, vad jag inte insett var att det var öppet under sitsen så min väska for rakt ner i backen och landade någonstans under den mörka läktaren. HAHA
Tur för mig att den var stängd och att ljudet på mobilen var avstängt annars hade det väl börjat ringa där under rätt som det var.

Så jag och en klasskompis kröp runt under läktaren efter föreställningen på skattjakt!
Sjukt kul!



På tisdag är jag med på en fotoutställning på Culturen i Västerås, och två veckor efter är nästa utställning på Sigurdteatern.  (Jag har inte tid att ligga däckad i en säng)
Det är så roligt att få använda sina bilder till något riktigt.
 

Snart ska jag beställa min F-skattsedel.
= Roligt, skrämmande, skräckinjagande, spännande, nervöst, fantastiskt

Snart är jag min egen!
(I arbetssyfte alltså, privat är jag redan alldeles egen, haha)
Har fått ett tips idag att jag ska samla några goda vänner, dela på en flaska vin (eller 3) och låta dom läsa igenom min affärsplan och få synvinklar och vinkelhakar (haha övertrött)

Jag vill shoppa & vinna en miljon  men just nu ska jag bädda ner mig i sängen igen och slå på ett avsnitt gilmour girls.

image60




Se upp i backen annars får ni tusen hål i nacken!

Se upp i backen


Jag har uppdaterat helt värdelöst senaste tiden, jag vet.
Här får ni i alla fall en klockren bild på vad jag har roat mig med istället!  haha

(Detta åk resulterade i svanskots-smärtor i flera dagar men jäklar vad roligt det var)


Har för mycket att göra i skolan, till utställningar hit och dit och teaterföreställningar vi ska hålla i och diverse annat till mitt egna projekt. Och alldeles för mycket kvällskurser.
Jag har INGEN ENERGI!

Nu ska jag i alla fall sätta mig och redigera bilder tills fingrarna blöder och musen och tangentbordet är utslitet.
Sen ska jag på en teaterföreställnig och därefter blir det Kroki som dagens kvällskurs.
Hemma vid nio igen! Härliga tider!


image57


image59