Fullspäckat!



Har haft klassmöte i skolan idag, och inser nu vilket fullspäckat schema jag kommer ha under våren. Inte bara med mina egna projekt inför ett fotoföretag utan även med gemensamma projekt som vi i klassen har tagit på oss.

Ska bland annat vara inblandad i UKM (Ung kultur Möts) och planera och anordna det, sedan eventuellt en Välgörenhetsgala för att få in pengar för att arbeta emot traficking i Moldavien. Och därefter smäller även Vattendraget igång som vi även ska ha och göra med .
Och runt om detta så tillkommer tusen andra projekt och galor som folk vill ha med våran klass på. Det mesta mot betalning vilket är bra eftersom att vi nu har satt preliminära datum för en studieresa till Italien, 20-24 Maj går det troligen av stapeln och där kommer det behövas pengar.

Har dessutom till min förskräckelse insett att jag har 3 kvällar i veckan med kurser,  Tisdagar-Bokföring, Onsdagar-Kroki,  Torsdagar-Foto.
Jag kommer vara såååå trött när sommaren kommer. Tack och lov för kaffe och solsken!


På min privata tid har jag börjat drömma om en bilsemester i sommar, Marcus och jag satt och spånade i Lördags om vad vi skulle göra och eftersom bilsemestern på Gotland var så lyckad så vore det as kul att göra  det igen. Men på nya platser kanske (Gotland är visserligen riktigt fint men det kan vara kul att variera sina semestrar)
Jag är as sugen på att bila till Paris och sen vidare till tyskland för att importera bilar och öl. haha! Vi har mycket bra idéer!

Nu ska jag sätta ner näsan i min bokföringsbok och läsa ikapp alla kapitel jag missade igår då jag tyvär var hemma pga ålderdom!


63518-52

Självporträtt á la Sara Lindgren


Idag är minsann ingen vanlig dag!


Nej för idag är det Saras födelsedag! (Och Emmas också för den delen)
Blev videosamtald och sjungen för i sängen av världens bästa Marcus som tyvär
sitter uppe i Falun denna ljuvliga dag. Men jag har blivit firad hela helgen och på fredag är det dags igen för the ultimate födelsedagsfest!

Jag är som ett barn när jag fyller år, det är lika roligt varje gång. (Kanske för att jag ännu inte är så gammal detta kommer kanske att ändras när jag börjar komma upp i åren, men jag hoppas inte det. Min pappa är iof lika barnsligt förtjust i födelsedagar trots att han ligger över 50-strecket.)
 Till frukost åt jag Tårta och drack pepsi max, snacka om att starta upp dagen på bästa möjliga sätt.
Just nu sitter jag i skolan och avslutade ett samtal med mina tidigare arbetsgivare, (inte mina restaurang-arbetsgivare då utan mina skolfotoarbetsgivare) och dom vill hemskt gärna ha tillbaka mig i år igen och denna gång för ännu bättre lön. Så på måndag ska jag åka och träffa dom och snacka lite, inte för att det är det ultimata fotojobbet men det är fast (bra) lön i x antal månader.

Och bröllopsjobben rullar in, blev ju erbjuden ett i förra veckan och sen hörde hon av sig igen och hade ett bröllopsjobb till i Juni. Så jag hoppas att det kan fortsätta såhär. 



Idag ska det bli en ljuvlig dag!!!


Roligheter, duktigheter och jobbigheter!

Sådärja,  idag känner jag mig riktigt på topp och riktigt nöjd med mig själv. Hur härligt som helst.
Min fotoutställning på skolan kom upp igår förmiddag, eftersom jag åkte på inspirations-resa med Linda till södertälje och fotade i fredags så sköt jag lite på det. Men jag fick tack vare det ihop lite sjyssta bilder som jag känner att jag kan visa upp och vara stolt över dessutom.

Idag hade vi premiär i vår nya fotostudio på skolan, Jag och en tjej till har pysslat hela dagen för att göra så mysigt som möjligt. Vi lyckades rätt bra tycker jag.
Den här veckan har vi tre dagar som vi ska fota porträtt åt Landstinget  bara det att dom själva får välja vilken dag och vilken tid dom vill komma så mellan 14.00-15.00 tre eftermiddagar nu så måste vi finnas på plats och vänta utifall någon kommer. Ur-dumt. Idag fotade vi en människa så alla andra kommer säkert drälla in sista dagen.


Andra roligheter som hänt idag var att Sussi,  en porträtt/bröllopsfotograf från stockholm ringde mig idag, Hon hoppade in som vikarie på min gymnasieskola då min dåvarande fotolärare blev sjukskriven så jag hade kontakt med henne sista året på gymnasiet.
Hon hade sökt reda på mitt nummer för hon undrade om inte jag ville hjälpa henne med lite jobb. Hon har tydligen fullt upp och är bokad mest hela våren och sommaren och hade fått förfrågningar om att fota ett bröllop men har inte tid, så hon hade berättat om mig för brudparet och dom hade sagt att "Ja, henne vill vi ha" Så jag ska få fota på deras bröllop i Maj. 
Så kanske lyckas jag få in mer jobb genom henne, för hon behövde tydligen någon att lägga över lite fotograferingar på för hon hinner inte med allt själv längre.
Jag blir sååååå lycklig! 
Det är ju så roligt att hon inte träffat mig på 2 år och ändå tänker hon på mig när hon behöver fotografer.
Hon vet om att jag har skolfotograferat under hösten och sa rakt ut idag att "Sånt ska du inte hålla på med, du är för duktig för det"
Ooh lite ego-smekningar...   (Jag kunde inte låta bli)


En duktighet jag gjort i veckan....
ÄNTLIGEN har jag kommit igång på friskis och svettis, tidigare har jag bara gått på gymmet här i Västerås men igår tog jag mig äntligen i kragen och gick på ett jympa-pass, och jag fattar inte varför jag mesat och inte vågat gå på det innan det är ju det jag tycker är som roligast.

Och faktum är att det är ungefär samma typ av människor här som i Enköping, det finns ju lite stereotyper som mest troligt finns på F&S sverige runt.  
Dom överdrivna - Gör alla övningar överdrivet entusiastiskt och hurtigt, tar dubbelt så stor plats som alla andra, hoppar jag en halvmeter åt sidan så hoppar dom minst 2 m.
Dom snygga - Dom som mest oroar sig över hur kläderna sitter och självklart  är löjligt spacklade inför ett träningspass.
Dom äldre -  Som oftast har cykelbyxor i glänsande material och härliga färger, har svårt att hänga med i övningarna och när dom andra springer så står dom och joggar i ett hörn på plats.
Dom fnissiga- Helst två tjejer som drabbas av rysliga skrattanfall mitt under en övning, och gärna lägger till med ett asgarv under stretchingen när alla andra är tysta. (I Enköping var det jag och Linda som var dom här två tjejerna)

Känns skönt att vara igång igen!


Kvällens jobbighet
Idag börjar min bokföringskurs som ligger på den förtjusande tiden 19:00-21:15   det kan liksom inte bli så mycket roligare än så. Detta nere på stan också såklart. Anledningen till den dumma tiden som jag förstått det är för att folk med egna företag och dagsjobb ska kunna gå den här kursen också.
Jag förstår tanken men bajs vad trist det känns.
Tillsvidare är det väl rätt okej men senare när min krokikurs börjar på onsdagkvällar så kommer det inte bli roligt. Tur att det bara är några veckor. Det är i alla fall bra kunskaper så när jag väl gjort det så kommer jag vara jätte glad att jag stod ut alla kvällar.  
Jag är så sugen att belöna mig själv med kinamat i soffan när min kurs är klar ikväll , haha!
(Det är såhär det kommer bli, jag kommer ge mig själv belöningar varje tisdagkväll)


Andra saker som händer
Jag och Marcus har ett gemensamt projekt på gång (eller rättare sagt Marcus drog igång det och jag ska hoppa på) , som rör en hemsida som vi eventuellt ska ta över ansvaret för och se om vi kan göra något bra av det och kanske till och med tjäna bra med pengar på det.
Marcus startar nog upp på heltid och jag lite på halvtid utöver skolan och så.
Änsålänge har jag inte så mycket information att komma med men på torsdag ska vi träffa han som idag har hand om den här sidan och disskutera lite hur man ska göra.

Just nu känns det som en stor gröt i mitt huvud jag är så uppspelt över fotojobb och allt så jag kan nog inte tänka i några större tankebanor idag. Haha lycka till på bokföringen sara där behöver man ju verkligen inte använda huvudet.


Hur ska det gå?!






Fotograf med damp-syndrom!



Nu har hon varit studernade kulturnörd på Kulturentreprenörs utbildningen i en hel vecka..
Första dagarna var lugna och mest förvirrande, men nu har det brakat igång.

Denna information kom till mig igår!
Tills imorgon ska jag och en tjej till ha minst 6st av våra snyggaste foton att kasta upp på en utställning, jag känner lite lite småpanik! Och något som mer står på dagordningen imorgon är att slänga ihop vår nya fotostudio som precis kommit till skolan i kartonger för på tisdag kommer våra första kunder. 

Jag och hon har nämligen fått ett fotouppdrag för kommunen, så 12 st kommunanställda ska porträttfotograferas nästa vecka. Själva fotograferingarna är jag inte stressad över med tanke på att det kunde bli 100-200 porträttbilder om dagen under skolfototiden så känns inte 12st porträttbilder utspritt över 3 dagar så himla allvarligt. Det är väl mer det här med att ha tid att bygga en studio som klämmer till på stress-nerven i maggropen!

Har en riktigt adhd/damp dag idag, men jag har hört att det är vanligt för oss som är praktiska ut i fingerspetsarna. Tydligen så är det ett av de vanligaste syndromen hos fotografer runtom i världen.
Haha!
Som tur är så ska jag spraymåla skjutväggen som jag ska sätta mina foton på så snart blir det praktiskt arbete. Super skönt, jag har suttit vid datorn och sprutat affärsidéer och planer för hur marknadsföringen ska gå till osv för mitt egna företag så småningom så nu känner jag mig helt tom i bollen.
(Men dock så känns det som jag åstadkommit något och kommit en bit på vägen, vilket alltid är skönt)

Ikväll blir det fotograferingar och till att leta efter min fotomapp som SKA ligga nere i källaren i någon av alla kartonger.  Tror nämligen att jag redan har några sjyssta bilder som går att kasta upp på väggen.
Hoppas det, annars kanske det kommer grin ur hon som är perfektionist och inte sätter upp något jag inte verkligen är stolt över.



Nu ska kaffebryggaren dras igång på skolan, jag kan inte tänka utan koffein!


Sommarkänslorna!

63518-51



Hur härligt ser inte det här ut att vara?
Fula grimaser på en varm, solig balkong!

Ljugpottan!

Ännu en helg har passerat i raketfart!
Fredagen gick åt till att ligga nerbäddad i soffan hela hela dagen, vaknade upp med huvudvärk och sen höll den tammetusan i sig i 15 timmar, det gjorde fortfarande ont när jag gick och la mig.
Ni vet den där känslan av att ens huvud sitter fast i ett skruvstäd och det bara pressas ihop alltmer..

På Lördagen var det jobb som stog först på schemat, kasta sig in i bilen med Marcus och åka till Enköping vid sju på morgonen för att sedan jobba till tolv och därefter sätta sig i bilen igen och åka till Sandviken för att fira Marcus morfars födelsedag.
30-40 mil senare var vi hemma i Västerås igen på kvällen för att gå på kalas nr 2! Då alla som var på kalaset bestämt sig för att gå på krogen så slutade det istället med lite lugnt sällskapsdrickande med några nära och kära.



I mitt förra inlägg nämnde jag ett bluff-företag som jag ville ge en känga!
Såhär gick det till..
Jag stod på jobbet en eftermiddag i förra veckan när telefonen ringde, kommer tyvär inte ihåg vilket företag han sa att han ringde ifrån men hursomhelst så ville han prata med den ansvariga för företaget.
Då han inte var på plats så frågade jag om det var något jag kunde hjälpa till med, och fick svaret att det gällde våran hemsida.
Eftersom jag har gjort hemsidan till företaget så sa jag att det kanske går bra om han pratar med mig.
Då börjades det, han berättade att någon lagt in en beställning för att köpa samma webbside adress som vi har på vårt företag men istl för att ha .se ville han .com eller något av de andra tusen alternativen.

Jag som inte på en gång förstod vad det gällde undrade vad jag skulle göra åt det?!
Hans förslag var då att vi skulle "boka upp" alla möjliga   .se .com .org .nu adresser för att förhindra att någon annan får en liknande adress som oss.
Jag började ana att det handlade om pengar så jag sa att du får nog ringa min chef och kolla det med honom för det kan inte jag besluta.

Killen i telefonen fick mobilnummret till min chef , några minuter senare ringde han upp och sa att min chef hade sagt åt honom att det där kan du ta med Sara.
Jaha svarade jag, vad ör det du vill att vi ska göra då?

Då kom det... Han ville alltså att vi skulle köpa alla andra adresser för 1900:- st, och det fanns 6 st olika som vi behövde köpa. Då började jag ana oråd,
Jag :"Men såna här beslut kan inte jag ta, det gäller ju rätt mycket pengar så det där får du i alla fall lov att ta med min chef"
Killen svarar: "Men det har jag redan gjort och han sa att det skulle jag fixa med dig"
Jag: "Fast då tror inte jag att han har förstått att det handlar om pengar, för då hade han nog inte velat ha något med det att göra"
Killen säger: "Jo men han sa att det gick så bra att du och jag löste det tillsammans"

Sådär höll vi på ett tag, jag vägrade ge mig för jag känner min chef så pass bra och vet att han inte hade velat betala för något sånt där. Men killen gav sig inte, han påpekade gång på gång att min chef hade gett sitt okej till det där. Men av mig fick han inget medhåll det slutade med att killen i luren blev arg för att jag vägrade köpa alla jäkla domännnamn, så i slutändan var han riktigt otrevlig och sa att jag måste väl förstå att han måste lösa det här NU NU NU NU med mig.
Tillslut fräste han med irriterad ton, "Nehej men då ringer jag väl din chef och pratar med honom IGEN då"

Gör det du sa jag , sen slängde jag på luren.
(Killen ringde aldirg upp min chef igen...)
Därefter pratade jag med min chef ,och som jag misstänkte så hade han skrikit nej direkt när den där killen ringde första gången, han hade aldrig sagt att jag skulle ta hand om det där för han hade förstått att dom bara var ute efter massa pengar.
Men Killen i telefonen tänkte väl att jag skulle vara godtrogen och verkligen tro på att min chef gett sitt Ok, och eftersom han visste att jag och chefen inte var på samma plats så såg han väl världens chans att dra in lite extra pengar.

Jävla ljugpotta!
(Att han dessutom ringde mitt i eftermiddagsfikat ska han ha en extra känga i baken för)

En kossa eller en IKEA lampa?



Idag sägs det att jag ska få reda på hur det blir med jobbet, dom hade lite strul på den fronten så det tog lite längre tid än dom väntat. Problemet var väl att för att kunna starta en utbildning för alla nyanställda så behöver dom ha några stycken, för dom ville minsann inte ha en kurs för bara mig och en till typ.
(Jag ser inte varför det skulle vara såååå konstigt)
Så dom visste inte på hur kort/lång tid dom skulle få in fler intresserade.
(Uppenbarligen  är det här ett ställe som ingen annan vill jobba på så jag kanske ska akta mig)
Men jag hotade och sa att jag måste få veta det nu inom dagarna så jag inte går in i skolan med 120% och så ska jag kanske inte ens gå där om en vecka. Så vi får se om han hör av sig idag.

Så jag gick till skolan igår i alla fall, om det nu är så att det inte blir något jobb alls så vill jag ju inte ha missat dom första dagarna.
Jag är i alla fall väldigt säker på att skolan är rätt för mig också! Det känns lite flummigt och rörigt såhär första dagarna men jag tror att det kommer bli kanon. Så oavsett om jag får jobbet eller inte så är jag glad, det ända som klämmer är ju inkomsten  studielån------månadslön?!


Idag mår jag dock päck! Huvudvärk och känner mig allmänt degig. Det har varit såhär i flera dagar nu, jag har gått på alvedon sen i måndags tror jag och det bara fortsätter. 
Imorgon blir det jobb tidigt på morgonen, marcus får lov att följa med till Enköping för direkt när jag kastar förklädet så åker vi 15mil till Sandviken för att fira hans morfars födelsedag och sen 15mil tillbaka till Västerås för att fira Josses födelsedag.
Bäst för mig att jag är pigg imorgon annars kommer det bli en tuff dag.

Förhoppningsvis hinner vi hälsa på katten när vi ändå är i sandviken! Jag har kommit på ett rätt bra namn; LYSA!  (om det nu skulle vara en pojke vilket vi ännu inte vet så struntar jag i det LYSA är så fint, sen om han nu blir osäker i sin sexualitet så får jag be den andra katten stötta honom, haha)
Det låter ju lite som en IKEA lampa, jag lovar ett det finns en sån som heter LYSA.

Just nu orkar jag inte men i nästa blogg kommer jag få lov att kasta en känga på ett flumm-företag som försöker lura av andra företag pengar och riktigt fult gör dom det dessutom.
Det kommer även en fullständig redovisning om hurvida jag ska jobba eller plugga på allvar.

To Be Continued!


63518-48

LYSA i egen hög person (alias KOSSAN som jag kallade den förut, men hon/han är inte fullt så lik en kossa längre som när han/hon var nyfödd)

När detta lilla knyte kommer hem till mig så ska jag ta hit Nattiz på katt-terapi!

Nyårsafton 2006

63518-39

Cilla pimpar oss allihopa med glitter glitter massor av glitter (som förövrigt håller sig kvar väääldigt länge)


63518-38

Middag hos Patrik och Cilla, här har vi värden själv som poserar tillsammans med Klara och Kalle!


63518-37

Ingen fest utan stereon på högsta volym och lite huvud-axlar-knä-och-tå!

63518-36

Vi-gör-snyggast-miner-klubben!  (Klara har dock sitt bästa smil och ingen konstig min)

63518-43

Kalasgänget i soffan!

63518-42

Och ännu mera kalasfolk!

63518-35

Eurodiscon har kommit fram och Marcus & Marky skakar loss bäst dom kan!


63518-34

Så var klockan slagen, champange och ciggarr, dessa människor vet hur det går till!

63518-47

Alla är ute på grönbete vid tolvslaget!

63518-46

Grabbarna foto-fejjs!

63518-45

Och Fröken foto-fejjs!

63518-44

Liv, Martin och Armin i vilda diskussioner!

63518-33

Skål och välkommna! Här har vi kvällens andra värdpar Pezon & Josse samt en glad Marcus och huvudet på ett stycke Patrik

63518-40

Kvällens papparazzi med sin fin fina kamera!

63518-32

Såhär såg vi ut innan vi gick hemmifrån den 31 December 18.00

63518-41

Och såhär såg vi ut den 1 Januari 06.30 när vi precis kommit hem och jagat upp vår stackars katt för att vara med på familjebilden!

Vårkänslorna, Nyårsafton & Julen


Sådärja då har vi sjungit sista refrängen på år 2006..

Julen var superskön, firade med nära och kära föräldrar, plastföräldrar, mostrar , syskon, syskonbarn, plastsyskon och kusiner. Precis som en julafton ska vara, somnar till Kalle Anka på golvet framför tv:n , hjälper pappa att styla sig till jultomte och öppnar julklappar med samma entusiasm som när jag var liten. Jag älskar julen. Dock så är jag lite besviken över bristen på snö!

Slocknade i min storebrors soffa på julaftonsnatten och steg sedan upp i ottan tillsammans med Lotta för att besöka julottan för första gången i mitt liv. Lotta och jag har sagt i säkert 4-5 år nu att vi ska iväg på julotta men av någon anledning så har alltid sängen kännts mer lockande än kyrkan!
Men i år så kom vi iväg, kvart över sex kastade jag mig upp ur soffan, vi hinkade kaffe och sen bar det iväg.
Vi hade rätt mysigt i alla fall, och roligt! Det finns mycket man kan skratta åt när man bara sovit i 4 timmar och sitter i kyrkan där man absolut inte får lägga av ett asgarv mitt i en psalm.

Efter kyrkan blev det tomtegröt till frukost lite mys med brorsbarnen och sen bar det iväg upp till Sandviken där Marcus varit och firat jul.
Så skönt när man kan åka bort men ändå känna sig hemma.
Jag hade en jätte bra vecka hos Marcus mormor och morfar , det var lugnt och skönt, vi ägnade oss åt shopping, bastubadande, middagsbjudningar hos släktingar till Marcus, var på annandagsbandy mellan sandviken-falun, filmtittande, promenerade runt Sandviken, besökte Gävle och Anders och hittade en liten kattunge hos Marcus morbror som vi troligen ska adoptera!
(Om det blir så så kommer den mest troligt få namnet kossan pga sitt ko-liknande mönster på pälsen)

Nu är vi hemma i Västerås igen sedan några dagar tillbaka och njuter av att vi båda är lediga och befinner oss på samma adress till och med.
Mills hade haft julgransplundring när vi kom hem och dansat ut julen, man kan inte klandra honom han har nog haft rätt långtråkigt när vi har varit borta sålänge. Granen låg på golvet och varenda barr hade ramlat av några få kulor hängde kvar, det såg grymt komiskt ut i alla fall.

Nyårsafton har vi hunnit fira också, det blev full kastrull med 3-rätters, 20 andra glada själar och dans till massa gamla eurodiscolåtar hela natten lång. När klockan var halv fem var vi inne på andra vändan med maten, tänk vad fläskfilé och potatisgratäng är bra fyllemat! 
Tjugo över fem började vi fundera på om vi skulle ringa en taxi och i den sanna nyårsafton-andan så tog det 55 minuter innan det kom någon taxi så halv sju anlände vi på vår hemadress! Härligt!


Nästa vecka var planen att jag skulle börja plugga men igår fick jag ett samtal med ett jobberbjudande så nu vet jag inte alls hur det blir.
På fredag ska jag iväg och träffa en kille från företaget och se lite vad det är, så kanske kanske har jag ett heltidsjobb nästan vecka istl för början till en hög med skulder till csn.
Jag tror att jobbet skulle kunna passa mig i alla fall, jag kommer få fota, skriva och jaga kunder till en tidning.
Så uppdatering följer!

UPPDATERINGEN!
Eftersom det tagit mig några dagar att skriva den här bloggen då jag aldrig lyckats skriva klart utan istl sparat och fortsattit skriva nästa dag så har det redan blivit lördag.

Fredagen gick åt till att besöka Örebro där en av cheferna till mitt kanske nya jobb finns! Det gick jätte bra och verkar faktiskt vara ett jobb som skulle passa mig! Så på måndag eller tisdag får jag veta om jag ska hoppa skolan och börja jobba istl!  Jobbet skulle innebära en någorlunda jämn inkomst då det är både garantilön och provisionslön, och jag tror jag skulle kunna skaffa mig rätt bra provison, samt att det är en rätt bra erfarenhet att ha i ryggen till kommande arbeten!
Håll alla era tummar!

Fredagskvällen blev vild, trots att jag timmen innan vi skulle iväg inte alls kände för att ta av mig mina mystofflor och fixa ordning mig så hittade jag någonstans nya krafter, så det blev dansande, drinkande,  efterfest hemma hos mig och marcus och fyllemat vid tre på natten!
Men idag känner jag mig som en gammal trött dam som klagar över att ljudet på krogen är så högt så jag har ont i halsen efter allt skrikande, haha.

Nu blir det en lugn och skön hemmakväll i soffan med "saw 3" på programmet!                                    Skräckfilm, mysbyxor och Marcus! Tre kanon bra ingredienser!



ps. I Nästa blogg blir det bilder från dom senaste veckorna!