Lycka



Efter en svängom i några butiker och en tripp till golfklubben så mår jag mycket bättre. 
Det gick riktigt riktigt galet bra för mig att slå bollar idag, snart KANSKE jag vågar gå ut på golfbanan och faktiskt spela.  Fick till nästan alla bollar klockrent, så bra har det aldrig gått förut. Det måste bero på regnet, det är mitt typ utav väder. 

Nu har  vi handlat lite och håller på att laga mat, väldigt kreativ matlagning härhemma idag faktiskt, gör egen klyftpotatis och såser och grejjer. Så nu dricks det lite vitt vin och så firar vi att vi har en ledig underbar söndag ihop. En ny film är påväg att bli nerladdad och jag tycker nu att det är jäkligt mysigt att det regnar. 

Har fått trådlöst bredband nu också så jag sitter i soffan med min dator vilket jag saknat väldigt mycket sen jag flyttade från västervik. (alltså min gamla gata i stan, inte staden västervik då)  Inte för att jag hade trådlöst bredband då men däremot satt uttaget i vardagsrummet och sladden var tillräckligt lång för att räcka till soffan vilket inte varit fallet i den här lägenheten. 
Jag hade mycket bra långa sladdar i den lägenheten, som min 10 meters skarvsladd som jag använde till både micron och en lampa och ibland även mobilladdaren så man kunde gå runt och prata i telefon om den behövde laddas.   Det gäller att vara uppfinningsrik. 
Lägenheten kanske inte var den mest teknikutrustade, men det var i alla fall min egna. Det var en underbar första lägenhet. Mycket bra har hänt på Västervik. 

Nu skulle jag däremot aldrig byta bort den här lägenheten, tror inte att jag skulle kunna flytta till en annan lägenhet efter den här, det är tveksamt om man skulle lyckas hitta någon som är likvärdig med denna. 
Både stället den ligger på och själva lägenheten i sig. Efter all färg och nya tapeter så har den blivit ett riktigt hem. 
Det jag sträver efter härnäst är ett ställe med egen gräsmatta. 


Nu ska jag sluta pladdra, dricka mitt vin och fortsätta njuta av söndagen. 
Ser faktiskt framemot min första dag på jobbet imorgon. 


 






 

Sommar sommar sommar




Då var det söndag igen, imorgon har jag min första dag på plantagen.
Helgen har varit skön, startade med en trevlig kväll hos Patrik och Cilla i fredags som inte slutade förren halv fem på morgonen. Det var jätte skönt att gå hem när det började ljusna och fåglarna kvittrade, det kändes sommrigt.
Däremot var det evigheter sen jag blev så bakfull och ändå drack jag inte några galna mängder, men på morgonen dagen efter så var jag så tung i huvudet och illamående så om någon hotat mig med pistol och bett mig hoppa upp och ner så vette tusan om jag hade klarat av det.

Lördagen blev en grill och fotodag, jag och marcus åkte till hans pappas stuga och grillade och sprang runt med kameran lite. Jätte mysigt.
Kvällen slutade med film och godis i soffan.  Vilket alltid är underbart.


Idag känner jag mig lite "söndags-låg", det regnar och är allmänt grått ute, vilket  visserligen kan vara mysigt ibland men idag känns det bara tråkigt. Pms och söndagsångest, ingen rolig kombination.
Jag och marcus ska åka och leta handkontroll till xboxen snart, så det kanske blir en tv-spelskväll idag, det skulle nog muntra upp en del.
Skulle vilja slå några bollar på golfbanan också men vi får se om vädret tillåter. Visserligen finns det tak man kan stå under men det är inte fullt så charmigt som om det hade varit solsken och varmt.


Jag längtar längtar längtar efter sommaren!

Slöjdkoma



Nu har jag min F-skattsedel hänger på väggen här hemma så nu kan jag börja skriva fakturor och skicka iväg tills fingrarna glöder och ögonen står i kors.

Har upptäckt att jag har mycket på gång nu
- Bröllopsjobb från Sussi
- Porträttstudio i Järna
- Restaurang lite då och då, bland annat imorgon.
- Skolfoto hela hösten
- Plantagen (från och med igår, skickade brev för länge sen och dom hörde av sig häromdagen och sökte extrapersonal så jag ska in och jobba på måndag och sen som han sa "säga om du vill ha det eller inte" haha)
- Skola, (anordnar föreställningar i maj på konsterthuset , till Italien på studieresa därefter och sen anordna Vattendraget i Juni. Fullt ös medvetslös)




Har haft "slöjddagar" hela veckan i skolan, två av västmanlands hemslöjdskonsulenter är på besök hos oss för att lära oss massa nya tekniker man kan jobba med. Och lära oss så vi ska kunna hålla kurser och olika workshops och lära andra.
Mycket pyssel blev det, jag har gjort mikrofoner i mini format och jätte format. Och tusen saker vi ska pryda konsterhuset med när vi anordnar UKM där  (Ung Kultur Möts, föreställningar och tävling inom olika kategorier, musik, teater och sånt)

Så idag hamnade jag och alla andra i slöjdkoma, man blir helt tom i bollen av att pyssla i sex timmar i sträck, helt galet.  Jag skulle heller ligga i sockerkoma just nu.


I helgen utnyttjade jag, marcus, veronika, stefan, evelina och hennes markus våra presentkort på en hotellvistelse i Örebro. Rummen var underbara med stor bubbelkopp och egen bastu på rummet, hur lyxigt som helst.
Vi utnyttjade helgen till max såklart .
Första ölen öppnades vid fyra på eftermiddagen därefter blev det
lite sång, lite dans, lite naket också faktiskt.
Sex personer i bubbelkopp på hotellrum, det var drinkar och chips överallt, vi levde väldigt rock n roll med allt som hör därtill.  Därefter blev det mat och öl på krog, sedan kareokebar och därefter lite för mycket dans.

Kvällen slutade lite annorlunda, tänker inte dra den långa historien här, men vi hann med att Bryta ett slagsmål mellan en kille och en tjej som hade spårat ut samt ha lite meningsskiljaktigheter med en uppretad vakt och därefter prata med väldigt trevliga poliser om diverse olika saker.
Jag har i alla fall inte varit med om något liknande. Helt galet var örebro.
Krogen vi besökte har i alla fall fått ett långt brev om hur vi upplevde att vi blev behandlade av deras personal.
Och en polisanmälan är påväg från "censur" till krogen.


Helgen var i vilket fall hur kul som helst,  vilket inte är så konstigt, vi hade de bästa ingredienserna:
Vi var 6 personer i minibuss som åkte iväg för att bo på lyxigt på hotell på chefens bekostnad.
Det var solsken
Det var helg
Vi drack öl
Vi är väldigt kul människor!  
Sista bubbelbadet och bastandet blev av vid tre på natten vilket alltid är kul.




Nu ska jag duscha slöjden av mig och sen kasta mig i soffan.




Saras Imperium



Nu har jag registrerat mitt alldeles egna företag.
Skickade iväg alla papper och uppgifter idag och har betalat kalaset.
Så såfort bolagsverket och skatteverket godkänt så är jag officiellt egen företagare!  (oj så stort det kändes nu) 

Jag har faktiskt tron om att det här kommer gå vägen, har jobb inbokade från och med 19 maj och året ut, i alla fall tillräckligt mycket jobb för att jag ska kunna överleva. Vilket känns alldeles underbart. 
Det är nog inte många som startar ett nytt företag med dom goda förutsättningarna att det redan finns kunder innan papprena ens kommit iväg. 

För övrigt är jag grymt förbered. Efter x antal timmars bokföringskurser och informationsträffar med både skatteverket och nyföretagarcentrum så tror jag att jag är så beredd man bara kan bli. 

Men om det är någon som känner för att investera i mitt företag så är alla donationer välkommna, haha. 
Om några år kommer jag vara ungefär lika stor som IKEA, det är planen.



För övrigt har jag varit en värdelös bloggare, detta har hänt:

Jag ställer mig på bakbenet på katten utan att märka det så han fick jätte ont och biter mig i benet vilket jag faktiskt märker, det kommer blod blir uppsvällt och rött, dagen efter är halva benet blått och jag går till doktorn för att få medicin. Har nu ätit pencilin i 10 dagar men har i alla fall klarat mig från att få infektioner i benet tack vare det.
Första dagarna gjorde det rysligt ont vad jag än gjorde det kändes ungefär som om vaden skulle explodera.
Men nu så är jag fit for fight igen.


Har även hunnit umgås rätt mycket med Linda då vi haft lyckan att vara lediga samtidigt.  Mycket kaffe, sol, sushi, lite fusk-sol och prat. Underbart.
Och påsken har blivit firad, allt i sin ordning. 

Nu ska jag övertala Marcus att vi ska damma av golfklubborna och åka iväg och slå en hink eller två. 


/ Sara
Egen företagare & golfproffs (haha)