Det var en gång...

... Ett gäng skolfotografer som åkte på en kurs i Vasaa, Finland. Nu ett år senare har jag fått tag på några bilder därifrån. Eftersom skolfotosäsongen precis börjat igen passade jag på att återförenas med min rumskompis från Finland över lite mat så hon gav mig en skiva med bilder. Eftersom vi båda ska fota i Västerås i veckan gäller det att passa på att ses. Man har ju inte så mycket arbetskamrater omkring sig resten av hösten.


image93

Här sitter vi på ett kallbadhus för enbart kvinnor och tittar på havet och äter!

image94

Ibland somnar man, och drömmer om skrikande skolbarn och tung fotoutrustning.

image95

När man inte stod i en gymnastiksal i källaren på hotellet (Vilket man i regel gjorde 12 timmar om dagen) så satt man på uteserveringen.

image96

Såhär såg jag ut för ett år sedan. (GALENSKAPS-HÅR) Den här bilden är som dom felsta andra tagen den enda dagen vi var lediga av våra 10 kursdagar. Så vi är extra glada allihopa.

image97

En bit av skolfoto-familjen.

image98


Sen drack vi öl och tittade på vattnet! Kamerorna är framme såklart!
Tjejen som står i svart är min trogne rumskamrat Carolina.

image99

Det blev mer öl och lekar, tror att vi lekte, "Bonden, polisen och Maffian" eller vad den hette. image100

Lekarna spårade ur när lekledaren Sandra (röd klänning) lessnade och  blev trött

image101

Bevismaterial 1. Det här är det sista vi såg av mina skor den kvällen!

image102

(Oj hamnade på sniskan, vrid huvudet) Såhär glad är jag när jag går på krogen i Finland utan skor.

image103

I Finland dansar man till Carola och Arvingarna på krogen tydligen. Men det funkar ju skit bra. Trots att jag inte hade mina gyllene skor på mig. image104

När man inte har gyllene skor på sig så ser fötterna ut såhär sen. Jag fick låna en strumpa av en tjej i slutet av kvällen så ena foten klarade sig bra! HAHAHA.



image105

Det här är Jörgen, min hjälte, han hittade mina skor dagen efter när han skulle gå och bada.

Ungmö söker semester!


Fan vad dagarna är fullbokade hela tiden, mycket har hänt senaste veckorna, har varit på kurs m skolfoto jobbet det var jätte roligt att träffa alla igen. Hade första fotodagen idag och det känns ungefär som om jag inte gjort något annat sen sist.
Nu börjar alla tidiga morgnar när man sitter i bilen före sju och väckarklockan ringer vid fem, fast det blir mycket bättre i år tack vare att jag fått ett jätte bra schema, en liten tripp till småland bara för att skolfota men i övrigt är det rätt drägliga orter.  (Förutom Degerfors, tack och lov är skolorna världens trevligaste där och ville ha tillbaka mig så det känns liiite roligt trots allt)

Nu har det kommit ikapp, jag som var så förvånad över hur pigg jag faktiskt varit trots att jag jobbat sju dagar i veckan hela sommaren, Men nu kommer tröttheten. Var ledig i hela tre dagar i rad och nu känner jag mig helt bombad i huvudet när jag börjat jobba igen efter tre dagar. Jag är trött hela tiden, och grinig och blir ledsen för ingenting. När jag kom hem idag orkade jag knappt stå. Har sovit "middag" nu två dagar i rad, rättare sagt jag har bäddat ner mig i sängen och legat där i tre timmar och inte orkat resa mig igen.  BLÄ BLÄ BLÄ!

Marcus förtjänar medalj som orkar bo i samma lägenhet som mig just nu, jag är fan vidrig när jag är så här slut. Men har bestämt mig för att piggna till, ska vila så mycket som det bara behövs nu i veckan då jag inte har så långa fotodagar så jag kan få tillbaka lite energi för såhär orkar jag inte ha det.

Var ute och gick en långpromenad idag ner till hamnen m Marcus och gick igenom alla sjuka villaområden som ligger här runtomkring, helt sjuka hus. Ser mer ut som slott eller stora hotell. Jag blir så avundsjuk. Jag vill ha ett hus. (Eller ett slott)

Andra roliga saker som har hänt är att min pappa ska skänka mig och Marcus en stor diskmaskin, LYCKA!
Jag har varit i Ludvika och hälsat på Emma med Linda, en roadtrip, det blev även ett dopp utomhus och kräftätande. LYCKA IGEN! 
Bokade en tattueringstid också, vi får se hur det blir med den, ska tänka igenom saken lite till. Ev. LYCKA!

Det senaste roligaste är att min syster numera är Fru Alcén och inte Fröken Lindgren längre. Det var ett jättefint bröllop och hon var vacker som i en saga. Jag måste medge att jag hade det rätt stressigt som ansvarig för dukning och porslin och bröllopsfotografering och även som Brudtärna.
Bilderna blev jätte bra! Fan vad jag älskar att fota.

image88

image89

image90

image91


image92


Kvinnorna i Saras Liv



Jag får så mycket energi av alla eldsjälar i min omgivning, jag blir så glad!
I tisdags var Sanna och Fanny här, mina bästa Italien/klass/byta-kläder-med-kompisar. Vi har så sjukt roligt tillsammans och jag studsar typ upp och ner efter att jag har varit med dom. Vi spenderade massa timmar med att sitta på min balkong och dricka vin, underbart trevligt.  Jag och Sanna (som också är fotograf) började smida planer om att starta något tillsammans och använda vår Fanny som är grym på att sminka som stylist i vår världsberömda fotostudio dit alla vill gå för att bli fotade.
Fan vad jag skulle skratta på jobbet då, det vore drömmen! Nu ska Sanna plugga en stund och jag ska försöka
tjäna pengar så vi har lagt det på vänt ett tag. Men så småningom kanske vi har vårt alldeles egna ställe. Vore en sån trygghet att ha en jobbarkompis och någon att dra i alla trådar tillsammans med.

Idag har jag skruvat på mig och försökt ta tag i alla mina skattepapper och företagspapper samt pratat m skattemyndigheten där jag bara fick luddiga svar. Nästa gång ringer jag direkt till min kontaktperson där för hon var grym sist jag fick problem.
Bara genom att sortera papper i en pärm och göra en ny beräkning på preliminärskatten gick det åt två timmar och fem koppar kaffe. Helt sjukt. Jag vill ha en revisor!



Efter jobbet blev jag hembjuden till min Nattiz, som också hon gör mig oerhört glad. Hemlagad mat, massa prat, en liten promenad till affären och mys! Nattiz är underbar! Fick en världsafin kofta av min Nattiz också, så nu sitter jag och myser i min myskofta i min soffa.
Har fått massa idéer  till foton, jag ska använda henne som modell någon dag, för Nattiz är SNYGG!  Ska även fota hela familjen Lundberg/Brandstedt/Hund  så dom kan ha ett familjeporträtt på väggen hemma.

Åh jag älskar verkligen att fota, fan vad jag bara vill försörja mig på det och slippa gå med byxor som gör att stjärten ser stor ut på plantagen.  Okej jag trivs rätt bra ändå trots att jag inte ens får titta på en kamera, men det är verkligen inget jag vill göra livet ut. Dom andra som jobbar där har jobbat i mellan 10-20 år på just det stället, hon som har varit där kortast tid har varit där i 8år, helt galet.
Fast på söndag har jag min sista dag för just nu i alla fall, sen på måndag börjar det skolfotas på allvar, ska bli skönt faktiskt.
Då ska jag fara land och rike runt och gasta åt högstadiebarn med min megafon, fan vad härligt det ska bli! Jag älskar megafonen, det är nog den roligaste arbetsförmån jag har, inte ens hyrbilen slår det. Man har inte alls lika roligt med en ny bil som med en megafon. En riktig partyhöjjare.


Nu ska jag packa partyväskan inför imorgon för då blir det grillkväll med Evelina, Veronica och alla våra karlar! Underbart roligt ska det bli.
Och det kanske bästa av allt, jag är ledig på Lördag och har INGENTING jag måste göra, jag kommer inte ens ihåg när detta hände sist. Jag ska njuta av varje (bakfull) sekund!


Nu blir det Jims Värld-maraton i soffan, min favorit serie just nu!



image85


image86


image87