Vardagshjältar!


Ibland stöter man på dom på dom konstigaste ställen. Jag mötte en vardagshjälte eller rättare sagt tre stycken i ett dike utanför södertälje. Min sista dag i fotostudion, klockan var sex och jag var påväg hem.
Hann bara komma några kilometer på en liten landsväg och precis när jag kom körandes i godan ro i en ganska skarp kurva så såg jag att det stod bilar på min sida av vägen med varningsblinkers på och så fick jag möte på andra sidan, så jag bromsar ner för att inte köra in i dom som står vid sidan av vägen men det är blixthalt, så bilen låser sig och det går inte att styra, så jag far ner i diket.

När jag kommer ut ur bilen så ser jag att det står folk i diket, då är det precis en till tjej som kört av vägen och försöker klättra ut ur sin bil som ligger på sidan med förardörren ner mot marken.
Då var det tre snickare från dalarna som stannat när dom såg att hon körde av för att hjälpa henne.

Hennes bil var mest bara mos, min däremot stod upp fortfarande och hade stannat halvvägs ner i det 2 meter djupa diket. Så när dom fått ut henne ur hennes bil och sett att hon mådde bra så började dom försöka knuffa upp min  bil, men det gick inte. Det gick knappt att stå på gatan för det var så jäkla halt.

Sen kom en bil till och höll på att köra in i räcket mitt i kurvan när han bromsade in, men han klarade sig och fick stopp på sin bil precis innan han slog i räcket. Därefter kom en bil till, stannade till och frågade om vi alla hade klarat oss bra sen körde han vidare, 200 meter längre bort på vägen så druttade han i diket han också.

I 1,5 timme stod vi nog i det där diket och väntade på bärgningsbil, under tiden blev vi servade med vatten och alvedon av dessa snälla dalmasar. Dom stod liksom kvar och väntade för dom ville försäkra sig om att vi skulle komma därifrån.
En stund senare kom en långtradare och körde förbi oss, han fick stop en bit längre fram på vägen han också för det var så halt så han kom inte upp för backen en bit längre bort, och vägen var för smal för att han skulle ha en chans att vända. Tillslut blev det tvärstopp på vägen för ingen kom förbi långtradaren så efter ett tag så stod det nog 10-15 bilar med varningsblinkers vid vägkanten och försökte vända.

Sen kom äntligen bärgningsbilen, min bil lyckades dom få upp och vända på så jag kunde köra tillbaka och ta motorvägen istället, när bilen precis kommit upp ur diket så säger bärgningsgubben, "ja 600 kronor kostar det här då" , jag höll på att dö. Vem fan har 600kronor i kontanter i fickan just den dagen man kör ner i diket?
Inte jag, och kort gick under några omständigheter som helst inte att betala med.
DÅ kom en av killarna som hjälpt oss och frågade om jag ville låna pengar av honom, så han betalade min bärgning! Så himla underbart att det finns såna människor som lånar ut flera hundra till en främling dom precis träffat i ett dike. Det finns hopp om mänskligheten!

Eftersom den andra tjejens bil var mos så fick den ligga kvar i diket så jag erbjöd mig att skjutsa hem henne så vi packade in oss i min bil och skulle köra iväg, men det gick inte, det var så halt så dom fick putta iväg min bil fast den stod på plan mark för jag fick inget fäste alls med däcken.
Då var det så fullt med bilar på vägen så det stod en bil i vägen för att jag skulle komma fram så han skulle backa och försöka vända han också då gled han ner i diket fast på andra sidan av vägen där diket inte var fullt så djupt som 2 meter så honom lyckades dom knuffa upp ur diket.
Helt sjukt!

Jag fick i alla fall en ny kompis på kuppen, vi åkte till statoil och bunkrade med choklad och cola innan vi började ta oss hemåt. Halv elva landade jag i västerås, stel som en pinne med sprängande huvudvärk, den höll i sig några dagar efter.
Men vi kom ju därifrån utan några större skador i alla fall, det var den andra tjejen som hade lite sår på händerna av glaset från dom krossade bilrutorna. Men med tanke på hur illa det kunde gått så var det ingenting.

Hädanefter ska min bil alltid vara utrustad med:
- 600 kronor (vilket jag egentligen är mot, dom ska väl tusan kunna ta kort!)
- Filt
- Vatten
- Alvedon
- Ficklampa

Vardagshjältarna hade allt dessa + varma kläder. En annan hade klänning och stövlar dagen i ära.
Ingen bra stå i  diket outfit måste jag säga.